ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Συμβουλές για να κρατήσετε τον χρόνο μακριά από την επιδερμίδα σας

Η γήρανση είναι μια φυσιολογική βιολογική διαδικασία που συμβαίνει σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Ο άνθρωπος αλλάζει καθώς γερνάει και επηρεάζεται άμεσα ο τρόπος ζωής του και η καθημερινότητά του.

Συμβουλές για να κρατήσετε τον χρόνο μακριά από την επιδερμίδα σας

Αλλά υπάρχουν ορισμένα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να περιορίσετε στο ελάχιστο τις επιπτώσεις του χρόνου στο σώμα σας.

Μασάζ με βιολογικά έλαια

Οι εντριβές στο σώμα με καλής ποιότητας βιολογικά έλαια διατηρούν το δέρμα απαλό και με καλή υγεία. Για παράδειγμα, ένα μασάζ με σησαμέλαιο αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και ενυδατώνει το σώμα δίνοντάς του φωτεινότητα και λάμψη, ενώ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Το τακτικό ή τουλάχιστον εβδομαδιαίο μασάζ με οποιοδήποτε βιολογικό έλαιο είναι καλό για το δέρμα και τα εσωτερικά σας όργανα.

Αποφύγετε την λευκή ζάχαρη

Η λευκή ζάχαρη επιταχύνει τη γήρανση των κυττάρων εμποδίζοντας/περιορίζοντας τη δράση του κολλαγόνου. Αυτό οδηγεί σε χαλάρωση και τελικά "ζάρωμα" του δέρματος. Μένοντας μακριά από τη ζάχαρη θα καθυστερήσετε τα σημάδια γήρανσης .

Μην διστάσετε ωστόσο να χρησιμοποιήσετε την λευκή ζάχαρη για να κάνετε απολέπιση επιδερμίδας. Προσθέστε τη στο υγρό κρεμοσάπουνο που έχετε (με ήπια καθαριστική δράση). Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και το σώμα και κάνετε ομαλές, απαλές κινήσεις. Αφήνει το δέρμα πιο απαλό και λείο.

Φροντίστε τα μάτια σας

Τα πρώτα συμπτώματα της γήρανσης εμφανίζονται συνήθως γύρω από τα μάτια. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Ειδικά σχεδιασμένες αλοιφές για τα μάτια κάνουν τις λεπτές γραμμές να ξεθωριάζουν.

Περιορίστε το στρες

Το στρες είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της επιδερμίδας. Το άγχος έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει όλα τα οφέλη της υγιεινής διαβίωσης με την επιτάχυνση του εκφυλισμού των κυττάρων. Το στρες είναι αναπόφευκτο, αλλά αν καταπολεμηθεί με φυσικές δραστηριότητες όπως ο διαλογισμός, διατάσεις 20 λεπτών και τεχνικές βαθιάς αναπνοής, τότε μπορεί να περιοριστούν οι κακές συνέπειες που έχει στο δέρμα.

Κοιμηθείτε καλά

Ο βραδινός ύπνος είναι η στιγμή του 24ώρου που η επιδερμίδα σας αναγεννάται. Ο καλός ύπνος το βράδυ (τουλάχιστον 7-8 ώρες) είναι σημαντικός για να καθυστερήσετε τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπό σας.

Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τη γήρανση του οργανισμού. Πρόκειται για ουσίες που μπορείτε να πάρετε κυρίως μέσω της διατροφής σας και οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την καταστροφή ιστού και κυττάρων. Τα φρούτα και λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα καρότα, τα μούρα, οι κόκκινες και κίτρινες πιπεριές και το σπανάκι είναι μερικές μόνο από τις τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Διαβάστε επίσης:

Νικήστε την πρόωρη γήρανση με αυτές τις 10 τροφές!

Πώς να δείχνετε 12 χρόνια νεότερη χωρίς μπότοξ!

Γνωρίστε την πάθηση που μας γερνά σε χρόνο ρεκόρ

Τα τρία συστατικά που εξαλείφουν εγγυημένα τις ρυτίδες