ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Οι διατροφικές συνήθειες που σας γερνούν πρόωρα

Οι διατροφικές μας επιλογές αντανακλώνται στην επιδερμίδα μας. Οι υπερβολές και οι συχνές παρασπονδίες επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πρόωρα οι ρυτίδες και να χάνονται το κολλαγόνο και η ελαστίνη που διατηρούν το δέρμα νεανικό και σφριγηλό.

Οι διατροφικές συνήθειες που σας γερνούν πρόωρα

Η διατροφή μας επηρεάζει τη λειτουργία κάθε επιμέρους συστήματος του οργανισμού. Όσο μεγαλώνουμε, τα κύτταρα του δέρματος χάνουν την ικανότητα να αναγεννιούνται και παράλληλα παράγεται λιγότερο κολλαγόνο, μια πρωτεΐνη που διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό. Έτσι, το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και εμφανίζει πιο εύκολα ρυτίδες.

Δείτε ποιες είναι οι 3 διατροφικές συνήθειες που επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία.

1. Συχνή κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό και «αναγκάζει» στο σώμα να χρησιμοποιήσει όσο έχει απομείνει πριν αυτό φτάσει στην επιδερμίδα. Η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ συμβάλλει στην εμφάνιση των ρυτίδων, την απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης, το πρήξιμο και το κοκκίνισμα στο πρόσωπο.

2. Πολλοί υδατάνθρακες

Το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά είναι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη κι έτσι καταστρέφουν το κολλαγόνο και τις ευαίσθητες ίνες του δέρματος. Προτιμήστε αντίστοιχα προϊόντα ολικής άλεσης, καθώς συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της φλεγμονής στο σώμα και περιέχουν σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών.

3. Αδυναμία στα καυτερά φαγητά

Μπορεί τα καυτερά φαγητά να ενισχύουν παροδικά το μεταβολισμό, συμβάλλοντας έτσι στην καύση του λίπους, όμως συχνά προκαλούν το έντονο κοκκίνισμα στο πρόσωπο. Αυτό συμβαίνει λόγω της επακόλουθης διαστολής των αιμοφόρων αγγείων.

Διαβάστε επίσης:

Μάσκα προσώπου με μέλι ενάντια στις ρυτίδες
Πώς θα ενισχύσετε το κολλαγόνο της επιδερμίδας σας
Η καλύτερη αντιγηραντική συνήθεια είναι η... ορθοστασία!