ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Τι πρέπει να περιέχει μία καλή κρέμα ματιών

Τα μάτια λένε πολλά όχι μόνο για την προσωπικότητάς μας, αλλά και για την ηλικία μας. Η καθημερινή τους φροντίδα, λοιπόν, είναι επιβεβλημένη.

Τι πρέπει να περιέχει μία καλή κρέμα ματιών

Η περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια, εξαιτίας της πιο λεπτής επιδερμίδας της από το υπόλοιπο πρόσωπο και τις συνεχείς κινήσεις έκφρασης, είναι μία από τις περιοχές που εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Έτσι, είναι σαφές ότι, καθω΄ς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, έχει και τις περισσότερες απαιτήσεις.

Μικρές ρυτίδες και χαλάρωση μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται ακόμη και από τη δεύτερη δεκαετία της ζωής μας. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να αρχίσουμε να φροντίζουμε από νωρίς την περιοχή των ματιών μας με μία καλή κρέμα, ώστε να μπορεί να αντιστέκεται περισσότερο στη φθορά του χρόνου. Η πρόληψη άλλωστε είναι η καλύτερη θεραπεία.

Μαύροι κύκλοι, σακούλες, πρηξίματα, λεπτές γραμμές είναι τα συνήθη προβλήματα της περιοχής γύρω και κάτω από τα μάτια. Γι αυτό η κρέμα που θα επιλέξουμε πρέπει να περιέχει συστατικά τόσο για αντιγήρανση, ρυτίδες και σύσφιγξη όσο και για μαύρους κύκλους.

Τι πρέπει να περιέχει μία καλή κρέμα ματιών!

Αν θέλουμε να επιτύχουμε αντιγήρανση και να στοχεύσουμε στη σύσφιγξη και την καταπολέμηση των ρυτίδων, η κρέμα μας θα πρέπει να περιέχει κάποιο από τα ακόλουθα συστατικά:

- Υαλουρονικό οξύ
- Πεπτίδια
- Αμινοξέα
- Βιταμίες Α, Ε, C
- Συνένζυμο Q10
- Επιδερμικούς παράγοντες ανάπτυξης EGF
- Ρετινόλη
- Ρεσβερατρόλη

Για τους μαύρους κύκλους!

- Βιταμίνη C και Κ
- Φλαβονοειδές Chrysin

Για το πρήξιμο και τις σακούλες

- Καφεΐνη
- Φλαβονοειδή