ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Πιο σφριγηλή επιδερμίδα σε 4 βήματα

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να πετύχετε τα ίδια αποτελέσματα με εκείνα μιας κρέμας προσώπου, αν ακολουθήσετε μερικές απλές αλλά θαυματουργές συμβουλές για την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου;

Πιο σφριγηλή επιδερμίδα σε 4 βήματα

Δείτε τέσσερις φυσικές μεθόδους να τονώσετε και να κάνετε πιο σφριγηλή την επιδερμίδα του προσώπου:

Μάσκα από ασπράδι αυγού

Μία από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές μεθόδους αντιγηραντικής φροντίδας του δέρματος είναι η μάσκα με ασπράδι αυγού. Τα ασπράδια των αυγών είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που θα κάνουν αμέσως το πρόσωπό σας πιο "σφιχτό". Μπορούν επίσης να προσφέρουν πρόσθετα οφέλη, όπως να μειώσουν την παραγωγή ελαίων (σμήγματος), να συσφίξουν τους πόρους, και να περιορίσουν τα σημάδια της ακμής. Οι στυπτικές ιδιότητες που έχει το ασπράδι από το αυγό είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί ως φυσικό μέσο αντιγήρανσης και συστατικό φροντίδας του δέρματος για τη θεραπεία πολλών παθήσεων.

Διαχωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι ενός αυγού. Εφαρμόστε το ασπράδι απευθείας στο πρόσωπο και το λαιμό σας και αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Ο κρόκος του αυγού δεν πρέπει να πάει χαμένος. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ως μια φυσική θεραπεία για τα μαλλιά σας. Απλώστε τον από τη ρίζα ως τις άκρες και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Ασκήσεις γιόγκα για το πρόσωπο

Ένα άλλο φυσικό μέσο αντιγήρανσης για τη φροντίδα και τη σύσφιξη του δέρματος είναι οι ασκήσεις γιόγκα για το πρόσωπο. Πρόκειται για ρυθμικές κινήσεις που μπορείτε κάνετε με το πρόσωπό σας μερικές φορές την εβδομάδα για να βοηθήσετε τους μυς του προσώπου σας να παραμείνουν δυνατοί και σε καλή κατάσταση.

Οι μυς του προσώπου είναι σαν οποιοδήποτε άλλο μυ στο σώμα σας, όσο τους χρησιμοποιείτε, τόσο πιο καλά διατηρούνται.

Μασάζ με ελαιόλαδο

Μια άλλη τροφή που είναι μεγάλο όπλο στον αγώνα αντιγήρανσης του δέρματος είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, επειδή είναι γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που τρέφουν την επιδερμίδα. Το ελαιόλαδο είναι γνωστό ότι ενυδατώνει όσο λίγες ουσίες και το δέρμα που είναι καλά ενυδατωμένο φαίνεται πιο νεανικό από ό,τι το ξηρό, ερεθισμένο δέρμα. Γι' αυτόν το λόγο το ελαιόλαδο συχνά χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα αντιγήρανσης. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις γραμμές γύρω από την περιοχή των ματιών. Τέλος, είναι αρκετά ήπιο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο δέρματος.

Τρίψτε το πρόσωπο σας με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ή σε συνδυασμό με άλλα συστατικά για μια ακόμη μεγαλύτερη επίδραση. Αναμίξτε το ελαιόλαδο με λίγο λεμόνι και κάντε με αυτό μασάζ στο πρόσωπό σας για ένα λεπτό. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Για απολεπιστική δράση προσθέστε καστανή ζάχαρη ή λίγο στιγμιαίο καφέ για να δημιουργήσετε μια πάστα,κάντε μασάζ για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Πίνετε άφθονο νερό

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά λίγοι άνθρωποι πίνουν όσο νερό χρειάζονται για να διατηρήσουν τον οργανισμό τους καλά ενυδατωμένο. Όσο πιο ενυδατωμένο είναι το δέρμα τόσο πιο σφριγηλό και πιο τονισμένο θα φαίνεται. Το καλά ενυδατωμένο δέρμα είναι επίσης σε καλύτερη θέση να ανταπεξέλθει σε περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως οι σκληρές καιρικές συνθήκες και η υπεριώδης ακτινοβολία.

Διαβάστε επίσης:

Επτά λόγοι που το σεξ είναι το καλύτερο μέσο αντιγήρανσης

Πώς θα εμποδίσετε τη γήρανση του... μεταβολισμού σας

Οι απόλυτες τροφές της διαρκούς νιότης

Επιστήμονες ενεργοποίησαν γονίδια που καθυστερούν τη γήρανση