ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Πώς θα έχετε νεανικά χέρια για πάντα

Όπως το δέρμα στο λαιμό και το στήθος, έτσι και το δέρμα στο πίσω μέρος των χεριών σας είναι εξαιρετικά λεπτό και ευαίσθητο.

Πώς θα έχετε νεανικά χέρια για πάντα

Και αν αναλογιστείτε πόσο χρόνο έχουν περάσει τα χέρια σας σε κακουχίες (σκόνες, τραυματισμούς, απορρυπαντικά κλπ) τότε καταλαβαίνετε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τα χέρια είναι από τα πρώτα σημεία στο σώμα μας, όπου αρχίζουν να φαίνονται για τα καλά τα χρόνια που περνάνε.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε χέρια με νεανική όψη:

Ενυδάτωση

Είναι γνωστό ότι ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα έχει πιο υγιή όψη. Η υγρασία από τα ενυδατικά προϊόντα (κρέμες, αλοιφές κλπ) εισχωρεί στην επιδερμίδα και "λειαίνει" προσωρινά την επιφάνειά της. Τα χέρια χρειάζονται περισσότερη φροντίδα από το πρόσωπο, επειδή το πρόσωπο έχει περισσότερους σμηγματορροϊκούς αδένες, που παράγουν φυσικά έλαια, τα οποία κρατούν την επιδερμίδα περισσότερο ενυδατωμένη.

Φροντίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας

Οι περιοχές του δέρματος που βρίσκονται πιο μακριά από την καρδιά (χέρια και πόδια) έχουν και μειωμένη κυκλοφορία αίματος και έτσι λιγότερες θρεπτικές για την επιδερμίδα ουσίες φτάνουν σε εκείνα τα σημεία. Μια αντιγηραντική κρέμα με κολλαγόνο θα σας βοηθήσει. Εφαρμόστε τη στα χέρια σας πριν πέσετε για ύπνο, επειδή κατά τον ύπνο ο οργανισμός εκτελεί όλες τις λειτουργίες "αναζωογόνησης" και "επιδιόρθωσης".

Μασάζ

Το μασάζ στα χέρια δεν είναι απλά χαλαρωτικό, αλλά αυξάνει και την κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που εμπλουτίζει την επιδερμίδα με θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε 1-2 φορές την εβδομάδα να βάλετε 3-4 σταγόνες ελαιόλαδο στα χέρια σας και με κυκλικές κινήσεις και μέτρια πίεση, κάντε μασάζ στα χέρια σας τρίβοντας το ένα με το άλλο. Μην ξεχάσετε να κάνετε μασάζ ακόμα και στα δάχτυλά σας.

Διαβάστε επίσης:

Κυτταρίτιδα: Η εξήγηση τριών μύθων για να ξέρετε τι ισχύει

Ένα έλαιο για όλα: Μαλλιά, δέρμα, αρθρίτιδα και δυσκοιλιότητα

Έρευνα: Πόσο ανησυχούν άντρες και γυναίκες για την εξωτερική τους εμφάνιση

Σπυράκια στον ποπό: 4 τρόποι να απαλλαγείτε