ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Η κρέμα που «λιώνει» τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια βρίσκονται στη «μαύρη λίστα της ομορφιάς» μαζί με την κυτταρίτιδα και τις ραγάδες, καθώς είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγούμε εντελώς χωρίς να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να αφεθούμε στο νυστέρι του πλαστικού.

Η κρέμα που «λιώνει» τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Οι επιστήμονες όμως δεν το βάζουν κάτω και αναζητούν πάντα νέες και πιο αποτελεσματικές λύσεις για να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας.

Το καινούργιο προϊόν-θαύμα που εξετάζουν οι ειδικοί είναι μια κρέμα που εξαφανίζει τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Ακούει στο κωδικό όνομα XAF5 και επί του παρόντος βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο.

Εάν αποδειχθεί αποτελεσματική, η κρέμα αναμένεται να κάνει μεγαλύτερο πάταγο κι από το μπότοξ.

Το XAF5 θα χορηγείται με συνταγή γιατρού ώστε να μειωθεί το λίπος τοπικά στο σημείο όπου εφαρμόζεται. Πρόκειται για την πρώτη μη χειρουργική μέθοδο αντιμετώπισης του περιττού λίπους χωρίς ένεση, χωρίς εφαρμογή θερμότητας, χωρίς νυστέρι, ραδιοσυχνότητες ή ηχητικά κύματα.

Όπως και το μπότοξ, το XAF5 αναδείχθηκε τυχαία σε θεραπεία ομορφιάς. Στο πλαίσιο δοκιμής που περιελάμβανε ασθενείς με γλαύκωμα, παρατηρήθηκε ότι οι σταγόνες που χορηγήθηκαν με στόχο τη μείωση της πίεσης στα μάτια επέφεραν μια ευπρόσδεκτη παρενέργεια, σημαντική μείωση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια.

Οι επικεφαλείς οφθαλμολόγοι της εν λόγω έρευνας, Michael Singer και Murat Kalayoglu, υποψιάστηκαν λοιπόν ότι οι σύνθετες ουσίες του φαρμακευτικού προϊόντος επιδρούν στο λίπος στην περιοχή αυτή, συρρικνώνοντας τα αποθέματά του.

Βάσει της διαπίστωσης αυτής, οι δύο ερευνητές παρασκεύασαν μια υποαλλεργική κρέμα χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο μόριο που περιείχαν οι σταγόνες.

Η κρέμα θα στοχεύει κυρίως στο πρήξιμο κάτω από τα μάτια και τις σακούλες που σχηματίζονται σε αυτήν την περιοχή του προσώπου. Τα αποθέματα λίπους κάτω από τα μάτια (steatoblepharon) αποτελούν χαρακτηριστικό σημάδι γήρανσης. Επί του παρόντος, αντιμετωπίζονται μόνο με βλεφαροπλαστική.

Σύμφωνα με μελέτη που θα παρουσιαστεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, οι συμμετέχοντες (ηλικίας 40-70) ετών που χρησιμοποίησαν τις σταγόνες στο πλαίσιο της έρευνας για το γλαύκωμα είδαν το πρήξιμο κάτω από τα μάτια τους να υποχωρεί εντός 5 εβδομάδων. Το 85% των συμμετεχόντων δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερις «ύπουλες» συνήθειες που προκαλούν ρυτίδες
Πώς θα αποκτήσετε απαλά χέρια σε 1' (εικόνες)
Πώς μπορείτε να έχετε κατακόκκινα χείλη με φυσικό τρόπο
Πόσο συχνά πρέπει να λούζεστε