ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Στερητικές δίαιτες & πρόωρη γήρανση: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η επιλογή μιας δίαιτας που δεν είναι φτιαγμένη για τις ανάγκες σας, είναι παρακινδυνευμένη, καθώς εκτός από αναποτελεσματική, μπορεί να αποδειχθεί και βλαπτική για την υγεία σας.

Στερητικές δίαιτες & πρόωρη γήρανση: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πολλοί άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα μιας περιοριστικής δίαιτας, που υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους.

Οι δίαιτες που δεν καλύπτουν όλη τη γκάμα των τροφών όμως, επηρεάζουν και την επιδερμίδα σας, οδηγώντας τη σε πρόωρη γήρανση.

DIAITA 2

Οι στερητικές δίαιτες, που έχουν χαμηλό ποσοστό πρόσληψης υδατανθράκων και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και λίπος, δεν περιέχουν δηλαδή γάλα και φρούτα, συντελούν στη μείωση των επίπεδων του ασβεστίου και σε σημαντική απώλεια της οστικής μάζας.

Επιπλέον, έχουν αρνητικές συνέπειες στην επιδερμίδα, καθώς διαταράσσουν τα φυσιολογικά επίπεδα του pH του δέρματος και εξασθενούν τις άμυνές του ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία.

Οι δίαιτες με φρούτα, λαχανικά και δημητριακά χωρίς πρωτεΐνες, αντίστοιχα, μπορεί να ατονήσουν την επιδερμίδα και να την κάνουν πιο θαμπή.

Πριν κάνετε μια δίαιτα-αστραπή, λάβετε υπ' όψιν τον κίνδυνο η επιδερμίδα σας να αφυδατωθεί, να «σπάσει» και να αποκτήσει λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Μία ισορροπημένη διατροφή, όπως η μεσογειακή, είναι ιδανική, τόσο για τη διατήρηση της σωματικής υγείας, όσο και της υγείας της επιδερμίδας.

Διαβάστε επίσης:

Κόψτε αυτές τις 5 συνήθειες που σας γερνούν πρόωρα

Προϊόντα αντιγήρανσης: Οι 3 προδιαγραφές που εγγυώνται την αποτελεσματικότητά τους