ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Ποια είναι η κορυφαία αντιγηραντική συνήθεια για το δέρμα σας

Μέχρι και 20 χρόνια νεότερες δείχνουν οι γυναίκες που υιοθετούν την κορυφαία αντιγηραντική συνήθεια, υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ!

Ποια είναι η κορυφαία αντιγηραντική συνήθεια για το δέρμα σας

Τα συναρπαστικά ευρήματα που παρουσίασαν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας βασίστηκαν σε έρευνα που περιελάμβανε 231 γυναίκες ηλικίας 20 έως 75 ετών.

Οι γυναίκες απάντησαν σε ένα εκτενές ερωτηματολόγιο, έδωσαν δείγματα από την επιδερμίδα τους και πόζαραν στο φωτογραφικό φακό. Μια ομάδα εθελοντών είδε τις φωτογραφίες των γυναικών και προσπάθησε να μαντέψει την ηλικία τους. Στη συνέχεια, οι ερευνητές ανέλυσαν τα δείγματα δέρματος ώστε να εντοπίσουν το βαθμό ελάστωσης του δέρματός τους, δηλαδή τα επίπεδα συσσώρευσης μη φυσιολογικής ελαστίνης στο δέρμα, συνώνυμο της εκφύλισης.

bigstock Laughing Beautiful Young Woman 90897527

Η ελάστωση, γνωστή και ως φωτογήρανση, αποτελεί απότοκο της χρόνιας και υπερβολικής έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις των ερευνητών, όσες από τις γυναίκες αξιολογήθηκαν ως νεότερες απ’ ό,τι ήταν στην πραγματικότητα ήταν και αυτές που περνούσαν το λιγότερο χρόνο κάτω από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Επίσης, οι γυναίκες αυτές φρόντιζαν να χρησιμοποιούν αντηλιακό και καπέλο πριν βγουν στον ήλιο.

Αντιθέτως, οι γυναίκες που παρουσίαζαν στο πρόσωπό τους έκδηλα σημάδια γήρανσης, όπως κηλίδες, ρυτίδες και λεπτές γραμμές, ήταν κυρίως αυτές που είχαν δηλώσει στο ερωτηματολόγιο ότι λατρεύουν τον ήλιο ή ότι δεν παίρνουν συνήθως μέτρα προστασίας ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία.

Αν και οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν τους διάφορες συνήθειες που πιθανώς επηρεάζουν την όψη της επιδερμίδας (π.χ. ύπνος, γυμναστική, κατανάλωση νερού), κανένας παράγοντας δεν συσχετίστηκε σε σημαντικό βαθμό με την ηλικία της επιδερμίδας.

Καπέλο, αντηλιακό και σύντομη έκθεση στον ήλιο λοιπόν εάν θέλετε (που φυσικά θέλετε) να μοιάζετε 20 χρόνια νεότερη!

bigstock Woman sitting in a swimming po 119796536

Δείτε κι αυτό:

Πόσο νερό να πίνετε για να «κόψετε» 10 χρόνια από το πρόσωπο!

Ανακαλύφθηκε το ένζυμο-κλειδί της αντιγήρανσης