ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Με ποια διατροφή θα αυξήσετε την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό σας

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη του οργανισμού, η οποία μειώνεται αισθητά με την πάροδο των χρόνων και ειδικά μετά τα 40.

Με ποια διατροφή θα αυξήσετε την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό σας

Ειδικά στις γυναίκες τα σημάδια από τη μείωση του κολλαγόνου είναι ορατά στο δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια και τα οστά.

Εκτός από τα διάφορα σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και υπόσχονται αύξηση του κολλαγόνου, μπορείτε να ενισχύσετε την παραγωγή της πολύτιμης πρωτεΐνης εντάσσοντας στη διατροφή σας τις παρακάτω τροφές:

Σκόρδο

Το σκόρδο προσφέρει λιποϊκό οξύ και ταυρίνη, δυο ουσίες που βοηθούν να «ξαναχτιστεί» το κολλαγόνο, ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετική πηγή ενώσεων θείου, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της παραγωγής κολλαγόνου.

Ζωμός κόκαλου

Ο ζωμός από κόκκαλο αναπληρώνει το κολλαγόνο στο δέρμα και λειαίνει τις ρυτίδες. Το κολλαγόνο από το ζωμό στέλνει κατευθείαν κολλαγόνο στα κύτταρα και η ζελατίνη που προέρχεται από αυτό κάνει καλό στα οστά και στο πεπτικό, εμποδίζοντας τη φλεγμονή και τη φθορά του δέρματος.

bigstock Vegetables Isolated On A White 67578961

Λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο, προσφέρουν αντιοξειδωτικά που σας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στο κολλαγόνο. Τα κόκκινα λαχανικά, όπως το παντζάρι, οι ντομάτες και η κόκκινη πιπεριά είναι πλούσια σε λυκοπένιο, το οποίο δίνει ώθηση στο κολλαγόνο και προστατεύει από τη φθορά του ήλιου. Τα πορτοκαλί λαχανικά, όπως τα καρότα και οι γλυκοπατάτες, είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία αποκαθιστά το κολλαγόνο που έχει καταστραφεί.

Ψάρι και άπαχο κρέας

Τα ωμέγα-3 από ψάρια όπως το σκουμπρί, οι σαρδέλες και ο σολομός, αλλά και το κρέας από ζώο που τρεφόταν με χορτάρι, βοηθούν στη ν προστασία της λιπαρής μεμβράνης γύρω από τα κύτταρα του δέρματος. Τα ωμέγα 3 εμπλουτίζουν τα κύτταρα, προσφέροντας ελαστικότητα, κάτι που μεταφράζεται σε πιο νεανικό δέρμα.

Μούρα

Τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα μύρτιλα και όλα τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία πολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρόωρη γήρανση, δίνοντας ταυτόχρονα ώθηση στην παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό.

Διαβάστε επίσης:

Οι τροφές με τις περισσότερες αντιγηραντικές βιταμίνες (γράφημα)

Η συνταγή για νεανικό δέρμα βρίσκεται στην κουζίνα σας!

Ποια είναι η κορυφαία αντιγηραντική συνήθεια για το δέρμα σας