ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Ανέξοδες στρατηγικές για πιο νεανικό δέρμα

Η αντιγήρανση δεν ξεκινά από το κατάστημα καλλυντικών αλλά από την κουζίνα, την κρεβατοκάμαρα και... άλλα μέρη εντός και εκτός σπιτιού!

Ανέξοδες στρατηγικές για πιο νεανικό δέρμα

Φυσικά τα διάφορα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά καταφέρνουν να διώξουν ως έναν βαθμό τα σημάδια της γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και η χαλάρωση, όμως από μόνα τους δεν μπορούν να κάνουν θαύματα. Για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να «κόψετε» μερικά χρόνια από το πρόσωπό σας, πρέπει να κινηθείτε έξυπνα εφαρμόζοντας ορισμένα tips στην καθημερινότητά σας.

Μάλιστα, ένα ισχυρό κίνητρο για να κάνετε όλα αυτά που θα δείτε παρακάτω είναι ότι δεν κοστίζουν!

1. Αποφύγετε το καλαμάκι: Μπορεί να προστατεύει τα δόντια από την επαφή με όξινα ή γλυκά ποτά, όμως το χαρακτηριστικό σούφρωμα που κάνουν τα χείλη όταν χρησιμοποιείτε το καλαμάκι προωθεί τον σχηματισμό ρυτίδων γύρω από το στόμα.

2. Πάρτε τα αντιοξειδωτικά σας: Φρούτα, σαλάτες, βότανα και μπαχαρικά προσφέρουν στον οργανισμό σας πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες που θα εξουδετερώσουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, οι οποίες καταστρέφουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο του δέρματος.

3. Αγαπήστε τα προβιοτικά: Βρίσκονται σε ορισμένα γαλακτοκομικά αλλά και σε ζυμωμένες τροφές όπως το λάχανο τουρσί. Τα προβιοτικά δεν κάνουν καλό μόνο στο γαστρεντερικό, χάρη στην αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση τους είναι εξαιρετικά ευεργετικά και για το δέρμα.

bigstock Beautiful Spa Woman face 12572675

4. Μην ξεχνάτε τις πρωτεΐνες: Η χαμηλή πρόσληψη πρωτεϊνών αντανακλάται στο δέρμα ως πρήξιμο κάτω από τα μάτια (κυρίως το πρωί). Για υγιή όψη, προτιμήστε τις πλήρεις πρωτεΐνες, όπως αυτές που υπάρχουν στα πουλερικά, στο ψάρι και στο αυγό.

5. Μειώστε τη ζάχαρη: Η ζάχαρη είναι ο νούμερο ένα διατροφικός εχθρός του δέρματος. Η ζάχαρη ενθαρρύνει την παραγωγή των λεγόμενων τελικών προϊόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης, μορίων που επιταχύνουν τη γήρανση των κυττάρων.

6. Να κοιμάστε αρκετά και κατά προτίμηση ανάσκελα: Ο οργανισμός χρειάζεται επαρκή και ποιοτική ξεκούραση για να ανανεωθούν τα κύτταρα –του δέρματος και όχι μόνο. Ο ύπνος ανάσκελα, συγκεκριμένα, βοηθά το δέρμα να «αναπνέει», καθώς δεν ασκείται μονίμως πίεση σε αυτό, όπως συμβαίνει αν κοιμάστε μπρούμυτα ή στο πλάι.

7. Μη φοβάστε τα (υγιεινά) λιπαρά: Τα καλά λιπαρά που υπάρχουν στο ελαιόλαδο, στα ψάρια και στους ξηρούς καρπούς συμβάλλουν στην απορρόφηση απαραίτητων βιταμινών και επίσης δρουν ενάντια στις φλεγμονές, αποτρέποντας σπυράκια και ερεθισμούς.

8. Κάντε τη γυμναστική προτεραιότητα: Η γυμναστική δρα προληπτικά ενάντια σε ασθένειες της γήρανσης όπως η άνοια, η καρδιοπάθεια και η οστεοπόρωση και αυτό σημαίνει ότι η αντιγηραντική της δράση ισχύει για ολόκληρο τον οργανισμό.

9. Αντιμετωπίστε το στρες: Οι ορμόνες που απελευθερώνονται όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με πιεστικές καταστάσεις προωθούν τη γήρανση και την καταστροφή των κυττάρων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι διαχείρισης του στρες, όπως η γιόγκα, οι περίπατοι στη φύση και η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, και θα δείτε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα αν επιλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει καλύτερα.

bigstock Beautiful Healthy Woman Face 17843141

10. Κάντε σωστή απολέπιση: Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, που επιτυγχάνεται με την απολέπιση, βοηθά να ανανεωθεί το δέρμα και να μοιάζει πιο λαμπερό. Προσοχή στις υπερβολές, καθώς η σκληρή απολέπιση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και να κάνει το δέρμα υπερβολικά ξηρό.

11. Μην το παρακάνετε με το αλάτι: Η μεγάλη κατανάλωση αλατιού οδηγεί στην κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να πρήζεται και να το νιώθετε «βαρύ». Για να μειώσετε την προσθήκη αλατιού όταν μαγειρεύετε, μπορείτε να επωφεληθείτε από την πληθώρα διαθέσιμων βοτάνων και μπαχαρικών.

12. Ενυδατωθείτε: Το νερό και τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά προσφέρουν στο δέρμα την απαραίτητη ενυδάτωση. Όταν η επιδερμίδα είναι ξηρή και άτονη, αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού είναι χαμηλά.

13. Μην αμελείτε τον καθαρισμό προσώπου: Ο καλός καθαρισμός του προσώπου πριν τον ύπνο εξασφαλίζει ότι η επιδερμίδα δεν «κουβαλά» συνεχώς ρύπους και υπολείμματα. Επίσης, όταν η επιδερμίδα είναι καθαρή αναπλάθεται με μεγαλύτερη ευκολία.

14. Να χρησιμοποιείτε αντηλιακό όλο τον χρόνο: Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου, αν και είναι πιο έντονη το καλοκαίρι, ταλαιπωρεί το δέρμα όλες τις εποχές του χρόνου, επομένως η χρήση αντηλιακού πρέπει να είναι καθημερινή.

15. Επωφεληθείτε από τη βιταμίνη C: Η βιταμίνη C βρίσκεται σε πολλές τροφές, όπως η πιπεριά, τα εσπεριδοειδή και το σπανάκι. Βοηθά να διατηρηθεί το δέρμα σφριγηλό και αποτρέπει την ξηρότητα.

Πηγή: health.com

Δείτε κι αυτό:

Έξι τρόποι να ενισχύσετε το κολλαγόνο στον οργανισμό σας

Ρυτίδες: Πως να διαλέξετε τα κατάλληλα καλλυντικά