ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Επτά στις δέκα Ελληνίδες κρύβουν ότι πήγαν στον πλαστικό χειρουργό

Επισκέπτονται τα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών κάτω από άκρα μυστικότητα, χωρίς να παραδέχονται ποτέ ότι έχουν «πειράξει» κάτι στο πρόσωπό τους ή στο σώμα τους, ενώ συχνά δεν το λένε ούτε στον σύντροφό τους.

Επτά στις δέκα Ελληνίδες κρύβουν ότι πήγαν στον πλαστικό χειρουργό

Και δεν μιλάμε μόνο για τις ηθοποιούς ή τις τραγουδίστριες, που δεν θέλουν να γίνουν βορά των παπαράτσι, αναβιώνοντας το «πριν» και το «μετά», αλλά και για τις γυναίκες «της διπλανής πόρτας». Στην αυγή του 2018 οι πλαστικές επεμβάσεις μάλλον παραμένουν ταμπού στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες.

Πρόσφατα η Jane Fonda, από τις ελάχιστες stars του Χόλιγουντ, που έχει παραδεχτεί δημόσια ότι έχει κάνει επεμβάσεις και άλλες θεραπείες, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου στην τηλεόραση γιατί δεν είναι ευχαριστημένη από ό,τι έχει κάνει κατά καιρούς, αναδεικνύοντας με τον πιο εύγλωττο τρόπο την… κακοδαιμονία που αφήνει πίσω της η επίσκεψη στο ιατρείο ενός πλαστικού χειρουργού.

Η ηθοποιός, που θα κλείσει τα 80 τον Δεκέμβριο, φαίνεται περίπου είκοσι χρόνια νεότερη και την ώρα που η κατάχρηση του μπότοξ κάνει πολλούς καλλιτέχνες εντός και εκτός συνόρων να δείχνουν από ελαφρώς αγνώριστοι έως παραμορφωμένοι, εκείνη πόσταρε τα στοιχεία του πλαστικού της με άνεση…

«Συνήθως οι περισσότερες γυναίκες ζητούν φυσικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να μην φαίνεται ότι κάποιος έχει παρέμβει στα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Το 60-70% των γυναικών δεν δηλώνει για κανέναν λόγο ότι πέρασε από την πόρτα του πλαστικού χειρουργού. Το αντίστοιχο ποσοστό αυξάνεται όσων αφορά στους άντρες σε 70-80%. Παρόμοια ποσοστά παρατηρούνται και για τις παρεμβάσεις στο υπόλοιπο σώμα», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.

Η αλήθεια είναι ότι στις παρέες η συζήτηση γύρω από το ποια λιγότερο ή περισσότερο διάσημη έχει κάνει μπότοξ ή λίφτινγκ ή ακόμη και λιποπλαστική είναι ιδιαίτερα προσφιλής. Και, μάλιστα, όποια είναι εμφανές ότι έχει κάνει κάτι και δεν το ομολογεί, γίνεται αντικείμενο κοινωνικού σχολιασμού… Όταν δε πρόκειται για άνδρες, η κουβέντα «παίρνει φωτιά», μιας και εξακολουθεί να υπάρχει κόσμος που θεωρεί ότι η αρρενωπότητα δεν πρέπει να συμβαδίζει με μεσοθεραπείες, λίφτινγκ, απαλλαγή από το «σωσίβιο» και άλλα ηχηρά παρόμοια.

Ο κ. Γαϊτάνης είναι σαφής: «Οι λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα ή ένας άντρας κάνουν πλαστική χειρουργική, διαφέρουν. Άλλοι κάνουν επειδή το επιβάλλει η δουλειά τους, επειδή έρχονται σε επαφή με κόσμο και αισθάνονται την πίεση από νεότερους συναδέλφους, που εποφθαλμιούν τη δική τους θέση. Άλλοι το κάνουν, γιατί θεωρούν ότι είναι «μόδα».

Επιπλέον οι γυναίκες κάνουν πλαστική για να ικανοποιήσουν και τη φιλαρέσκειά τους.

Η μεγαλύτερη κατηγορία, όμως, είναι οι γυναίκες και οι άντρες εκείνοι, που η εικόνα που βλέπουν στον καθρέφτη δεν συμβαδίζει με το πόσο νέοι αισθάνονται. Κι αυτό θέλουν να το αλλάξουν. Και είναι απόλυτα σεβαστό».
Κατά καιρούς τα glossy έντυπα «φωτογραφίζουν» όσους φαίνονται νεότεροι, πιο ανανεωμένοι, πιο λαμπεροί, αλλά δεν παραδέχονται δημόσια τι έχουν κάνει. Από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα οπίσθια της τηλεπερσόνας Κιμ Καρντάσιαν, που, αν και επιμένει ότι είναι προικισμένη από τη φύση, κανείς δεν φαίνεται να την πιστεύει.

«Από όλους αυτούς που κάνουν πλαστική χειρουργική, υπάρχουν δύο κατηγορίες», διαχωρίζει τα πράγματα ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.

«Αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα να μιλήσουν ανοιχτά για αυτά που έχουν κάνει και οι περισσότεροι που δεν θέλουν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν, για το πώς διαχειρίζονται την εικόνα τους.
Η προσωπική μου άποψη είναι πως είναι δικαίωμα του κάθε άντρα και της κάθε γυναίκας να μην ανακοινώνουν την επέμβαση που έχουν κάνει. Αυτός είναι ο λόγος που προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ να δίνω φυσικά αποτελέσματα. Αλλά παρατηρώ ότι, όσο περνούν τα χρόνια, είναι όλο και λιγότερο ταμπού ότι κάποια έχει επισκεφτεί τον πλαστικό χειρουργό για να βελτιώσει την εικόνα της. Είναι ένα «προσωπικό δεδομένο» που, παρόλο που όλοι μας μπορούμε να εκφέρουμε την άποψή μας για το αν κάποιος έχει κάνει πλαστική χειρουργική, μόνο αυτός ή αυτή έχει το δικαίωμα να το ανακοινώσει. Η ουσία είναι ότι φτιάχνουμε την εξωτερική μας εμφάνιση, για να βελτιωθεί και η ψυχολογία μας».

Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετές κυρίες της τηλεόρασης ή της σκηνής που ευθαρσώς έχουν παραδεχτεί ότι έκαναν πλαστική στη μύτη ή στο στήθος τους. Ακόμη και άνδρες έχουν πει ότι έκαναν λίφτινγκ. Υπάρχουν, όμως, ακόμη περισσότερες και περισσότεροι που τηρούν «σιγή ιχθύος» για το θέμα, ακόμη κι αν είναι εμφανέστατες οι διαφορές στο πρόσωπο ή στο σώμα τους. Οι μόνες περιπτώσεις που κάποιος παραδέχεται με ευκολία τι έχει κάνει, είναι όταν είναι δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα και θέλει να διεκδικήσει αποζημίωση. Δεν είναι τυχαίο που ριάλιτι με ανάλογες ιστορίες κάνουν θραύση στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη:



Εσείς γνωρίζετε το lifting των γλουτών;

Τα βήματα για να αποκτήσετε ένα πρόσωπο νεανικό και ξεκούραστο για πάντα

Πλαστική χειρουργική: Διαρκής επαγρύπνηση για την ασφάλεια της επέμβασης

Φάκελος «Πλαστική Χειρουργική»: Η ασφάλειά σας πάνω απ΄ όλα!