ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Πώς θα διώξετε με φυσικό τρόπο τις καφέ κηλίδες από τα χέρια σας

Ίσως είναι το μόνο σημείο του σώματος, το οποίο μαζί με το λαιμό, μπορεί να αποκαλύψει την πραγματική ηλικία μιας γυναίκας.

Πώς θα διώξετε με φυσικό τρόπο τις καφέ κηλίδες από τα χέρια σας

Μιλάμε για τα χέρια, τα οποία πραγματικά, δεν μπορούν να κρυφτούν από κανένα μακιγιάζ!

Τα πρώτα σημάδια είναι κάποιες καφέ κηλίδες που εμφανίζονται κυρίως μετά τα 45 μας χρόνια. Οι δυσχρωμίες οφείλονται κατά κύριο λόγο στον ήλιο γι’αυτό μια από τις πιο χρήσιμες συμβουλές αντιγήρανσης είναι η αντηλιακή προστασία και στα χέρια.

Τι μπορείτε όμως να κάνετε, όταν εμφανιστούν και θέλετε να τις εξαλείψετε;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα σημάδια ηλικίας. Απλά τρίψτε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού απευθείας επάνω στο σημείο και αφήστε για 30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Κάνετε το αυτό δύο φορές την ημέρα και θα αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα σε ένα ή δύο μήνες. Ο χυμός του λεμονιού κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στο φως, γι' αυτό ξεβγάλετε το χυμό λεμονιού αν βγείτε έξω στον ήλιο. Αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, ο χυμός λεμονιού θα μπορούσε να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα σας και θα πρέπει να τον αραιώσετε στο μισό με νερό ή ροδόνερο πριν από την εφαρμογή.

Ένας άλλος τρόπος είναι η χρήση aloe vera. Η aloe vera χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία πολλών παθήσεων του δέρματος, όπως είναι και τα σημάδια ηλικίας. Απλά τρίψτε λίγο φρέσκο ζελέ αλόης πάνω στην πάσχουσα περιοχή και αφήστε το. Η αλόη είναι πολύ ήπια και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να το ξεπλύνετε. Ωστόσο, μπορεί αν θέλετε να το ξεπλύνετε για να μην κολλάτε.

Μην ξεχνάτε τη χρυσή συμβουλή, πάντα αντηλιακό πριν βγείτε από το σπίτι και στα χέρια ή όπου αλλού το δέρμα σας είναι εκτεθειμένο στο ήλιο.

Πηγή: Φαρμακευτικός Κόσμος

Διαβάστε ακόμη:

Προσοχή: Τα 6 φυσικά υλικά που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο πρόσωπό σας

Έξι ασθένειες που φαίνονται στα χέρια



Τι δείχνουν για την υγεία μας τα σημάδια σε μαλλιά, μάτια και χείλη

Αλόη βέρα: Ένα πολύτιμο βότανο, χιλιάδων ετών και πάντα τόσο επίκαιρο για την υγεία μας