ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 6 ασυγχώρητα λάθη της δίαιτας...

Σίγουρα γνωρίζετε ότι το να μειώσετε το φαγητό που τρώτε,δεν είναι αρκετό για να αδυνατίσετε.

Τα 6 ασυγχώρητα λάθη της δίαιτας...

Σίγουρα γνωρίζετε ότι το να μειώσετε το φαγητό που τρώτε,δεν είναι αρκετό για να αδυνατίσετε.

Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που, χωρίς να το γνωρίζετε,υπονομεύουν την «ιερή» σας προσπάθεια, με αποτέλεσμα στο τέλος να απογοητεύεστεκαι να τα παρατάτε!

Σας παρουσιάζουμε τα 6 «θανάσιμα» λάθη που μπορείτε νακάνετε σε μία δίαιτα. Αν τα γνωρίζετε, δεν θα έχετε καμία δικαιολογία ότιαποτύχατε!

Το καθημερινό ζύγισμα…

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εχθρό της προσπάθειάς σας. Ζυγίζεστεμία φορά κάθε εβδομάδα. Θα χαρείτε περισσότερο όταν δείτε ότι χάσατεικανοποιητικό βάρος και όχι ελάχιστα γραμμάρια.

Βιάζεστε να χάσετε γρήγορα τα κιλά…

Οι δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους (άνω των1-2 κιλών την εβδομάδα) δεν συμβάλλουν στη μείωση του λίπους, αλλά κυρίως στημη επιθυμητή απώλεια μυϊκής μάζας. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το ιδανικόείναι μισό με ένα κιλό την εβδομάδα.

Ξεκινάτε δίαιτα τη λάθος στιγμή…

Αποφεύγετε τις δίαιτες σε περιόδους οικογενειακής ήεπαγγελματικής πίεσης και επιλέγετε χρονικά διαστήματα στα οποία είστε ήρεμοι.

Τα light προϊόντα…

Μπορεί η αντικατάσταση ενός αναψυκτικού με ένα light να έχεινόημα, ωστόσο 2 κουταλιές μαγιονέζα light στο σάντουιτς δεν παρέχει κάποιοόφελος, καθώς το γεγονός ότι είναι ελαφριά δεν σημαίνει ότι δεν έχει θερμίδες.

Βάζετε τρόφιμα στη «μαύρη λίστα»…

Μην κάνετε δίαιτες που αποκλείουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων.Η απώλεια βάρους που θα πετύχετε είναι μόνο πρόσκαιρη, ενώ στερείτε από τον οργανισμόσας απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Μην κάθεστε στον καναπέ…

Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν η δίαιτα συνδυάζεται με ήπιαςμορφής άσκηση. Να θυμάστε ότι η σωματική δραστηριότητα θωρακίζει τους μυς, πουκαταπονούνται πρώτοι λόγω της δίαιτας.