ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα "φανάρια" που δείχνουν τις υγιεινές τροφές!

Το σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» που θα διαχωρίζει τις υγιεινές τροφές απότις λιγότερο υγιεινές, είναι δυνατόν να επηρεάσει μακροπρόθεσμα τις διατροφικέςμας επιλογές,
Τα "φανάρια" που δείχνουν τις υγιεινές τροφές!

Το σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» που θα διαχωρίζει τις υγιεινές τροφές απότις λιγότερο υγιεινές, είναι δυνατόν να επηρεάσει μακροπρόθεσμα τις διατροφικέςμας επιλογές, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ΓενικόΝοσοκομείο της Μασαχουσέτης, στη Βοστόνη των ΗΠΑ και δημοσιεύεται στο ΑμερικανικόΠεριοδικό Προληπτικής Ιατρικής.

Για τις ανάγκες της μελέτης, το σύστημα του «φωτεινού σηματοδότη»εφαρμόστηκε σε πρώτη φάση στα φαγητά της καφετέριας του νοσοκομείου. Το πράσινοαφορούσε τις υγιεινές τροφές, ενώ το «κόκκινο» αυτές που δεν είχαν καμίαδιατροφική αξία.

Μετά από τρεις μήνες, τα πιο υγιεινά είδη διατροφής τοποθετήθηκαν στα ράφιαπου βρίσκονταν στο ύψος των ματιών των καταναλωτών.

Έξι μήνες μετά την έναρξη του προγράμματος, διαπιστώθηκε πως οι επιλογέςυπαλλήλων και επισκεπτών του κυλικείου είχαν προσανατολιστεί στα πιο υγιεινάείδη, ενώ η προτίμηση αυτή φαίνεται να παραμένει ακόμη και σήμερα.

Σύμφωνα με τη σχετικά μελέτη, το μερίδιο των αγορών «πράσινων» τροφών είχεαυξηθεί κατά 12%, σε σχέση με την περίοδο πριν από την έναρξη του προγράμματος,ενώ των «κόκκινων» είχε μειωθεί κατά 20%!

Την ίδια ώρα, τα «κόκκινα» ποτά είχαν μειωθεί κατά 39%, ενώ τα πράσινα παρουσίαζαναύξηση στην κατανάλωση κατά 10%.