ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 5 μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από τα... κιλά!

Ο τομέας της διατροφής είναι από τους πλέον πρόσφορους για μύθουςκαι παραπληροφόρηση.

Οι 5 μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από τα... κιλά!

Ο τομέας της διατροφής είναι από τους πλέον πρόσφορους για μύθουςκαι παραπληροφόρηση.

Μυστικά για γρήγορη απώλεια κιλών και μαγικές δίαιτες βρίσκουνεύκολα έδαφος σε όσους κάνουν αγώνα για να χάσουν τα παραπανίσια κιλά.

Δείτε ποιοι είναι οι πιο διαδεδομένοι μύθοι που κυκλοφορούν γύρωαπό την απώλεια κιλών προκειμένου να προστατέψετε την προσπάθειά σας και να μηνέχετε τελικά τα... αντίθετα αποτελέσματα.

Μύθος Νο1: Ο καφές μας κάνει να χάνουμε κιλά...

Ενδεχομένως, απλά να λειτουργεί ως υποκατάστατο για το φαγητό,ωστόσο σίγουρα δεν θα σας βοηθήσει μακροπρόθεσμα. Να θυμάστε ότι πολλά ροφήματατου καφέ, είναι βόμβες θερμίδων, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη χάνετε κιλά, αλλάνα μπλοκάρετε και το μεταβολισμό σας.

Μύθος Νο2: Καίμε περισσότερες θερμίδες, αν γυμναζόμαστε μεάδειο στομάχι...

Στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Τρώγοντας σωστά πριναπό την γυμναστική καίμε περισσότερες θερμίδες. Όταν κάνουμε καύσεις χωρίς ναλαμβάνουμε θερμίδες ο οργανισμός μας κάνει «οικονομία» αποθηκεύοντας στησυνέχεια υπό μορφή λίπους την ενέργεια που θα προσλάβουμε.

Μύθος Νο3: Αν τρώμε μετά τις 8, παχαίνουμε...

Θεωρητικά ο οργανισμός μας μεταβολίζει το φαγητό με τον ίδιοτρόπο ανεξάρτητα από την ώρα. Η τακτική κατανάλωση υγιεινών τροφών, λοιπόν,μετά τις 8 μ.μ δεν επηρεάζει το βάρος, αρκεί να είναι… υγιεινές!

Μύθος Νο4: Οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων έχουν καλύτερααποτελέσματα...

Βραχυπρόθεσμα ίσως αλλά σε βάθος χρόνου αυτό δεν ισχύει. Λίγοιαντέχουν στις πολύ σκληρές δίαιτες. Οι περισσότεροι καταλήγουν να ξαναπαίρνουντα κιλά που έχασα.

Μύθος Νο5: Το αλκοόλ παχαίνει...

Μπορεί τα ποτά με αλκοόλ να έχουν θερμίδες, ωστόσομεγαλύτερη ζημιά κάνουν τα συνοδευτικά, σύμφωνα με τους ειδικούς. Αν δενμπορείτε να κάνετε αλλιώς, τουλάχιστον αρκεστείτε στο ποτό σας!