ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έχετε δοκιμάσει τη δίαιτα του… λυκανθρώπου;

Φήμες θέλουν τη Μαντόνα και τη Ντέμι Μουρ να ακολουθούν μια νέα τάση στο αδυνάτισμα. Πρόκειται για τη δίαιτα του λυκανθρώπου, γνωστή και ως η δίαιτα του φεγγαριού.

Έχετε δοκιμάσει τη δίαιτα του… λυκανθρώπου;

Φήμες θέλουν τη Μαντόνα και τη Ντέμι Μουρ να ακολουθούν μια νέα τάση στο αδυνάτισμα. Πρόκειται για τη δίαιτα του λυκανθρώπου, γνωστή και ως η δίαιτα του φεγγαριού.

Η νέα υπερ-δίαιτα μας βοηθά να χάσουμε τρία κιλά σε 24 ώρες μόνο! Το μόνο που χρειάζεται είναι η πανσέληνος ή το νέο φεγγάρι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Yahoo Entertainment Singapore.

Η νέα τρέλα από το Χόλυγουντ έχει άραγε κάποια βάση;

Η δίαιτα του λυκανθρώπου βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα. Έχει αποδειχθεί ότι το φεγγάρι επηρεάζει τη δύναμη της βαρύτητας που ασκεί η γη στις θάλασσες και τα ποτάμια. Η Εθνική Οργάνωση για τους Ωκεανούς και την Ατμόσφαιρα (NOAA) υποστηρίζει ότι όταν ο ήλιος, το φεγγάρι και η γη ευθυγραμμίζονται με κάθε νέο φεγγάρι ή πανσέληνο, παρατηρούνται αλλαγές στην ατμοσφαιρική πίεση και την κίνηση του νερού.

Οι αλλαγές στην ατμοσφαιρική πίεση επηρεάζουν το μεταβολισμό μας και διευκολύνουν την ταχύτερη καύση του λίπους και την απομάκρυνση βλαβερών τοξινών.Στόχος της δίαιτας είναι η αποτοξίνωση του οργανισμού, η αποβολή των περιττών υγρών και η ενεργοποίηση της λιποδιάλυσης. Το αποτέλεσμα είναι ο οργανισμός να χρησιμοποιεί αποτελεσματικότερα τα ένζυμα που χρειάζονται για τη διάσπαση των τροφών και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές αυτής της δίαιτας. Το βασικό σημείο είναι η αποτοξίνωση του οργανισμού πίνοντας μεγάλες ποσότητες υγρών για μερικές μέρες κάθε μήνα, είτε κατά τη διάρκεια της πανσελήνου, είτε σε κάθε νέο φεγγάρι είτε σε κάθε νέα φάση του φεγγαριού.

Το διατροφικό πλάνο περιλαμβάνει 24ωρη νηστεία, στην οποία επιτρέπεται μόνο η κατανάλωση υγρών, όπως νερό και χυμοί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Moon Connection, οι πρώτες 24 ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την απομάκρυνση των τοξινών και στο διάστημα αυτό μπορούμε να χάσουμε έως και τρία κιλά.

Οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει πλήρως την επίδραση του φεγγαριού στο σώμα μας. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι η πανσέληνος επηρεάζει τη συναισθηματική μας κατάσταση κι έτσι μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση της υγείας μας.

Η δίαιτα του λυκανθρώπου μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βάρους, καθώς στηρίζεται στη νηστεία για σύντομες χρονικές περιόδους. Ωστόσο, η Μayo Clinic υποστηρίζει ότι οι δίαιτες αποτοξίνωσης δεν έχουν επιστημονική βάση και θα πρέπει να συμβουλευτούμε γιατρό ή διατροφολόγο πριν κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή μας.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να αδυνατίσετε εύκολα με το... χέρι σας!

Οι 5 πιο επικίνδυνες δίαιτες – μην τις δοκιμάσετε!

Αυτές είναι οι καλύτερες δίαιτες για το 2014

Επικίνδυνες οι δίαιτες Ντουκάν και Άτκινς, υποστηρίζουν ερευνητές