ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι "10 εντολές" της σωστής δίαιτας!

Μην πιστεύετε στους διάφορους μύθους που κατά καιρούς ακούτεκαι υπόσχονται απώλεια κιλών σε χρόνο μηδέν!

Οι "10 εντολές" της σωστής δίαιτας!

Μην πιστεύετε στους διάφορους μύθους που κατά καιρούς ακούτεκαι υπόσχονται απώλεια κιλών σε χρόνο μηδέν!

Ο μόνος τρόπος για να χάσετε τα περιττά κιλά σας είναι ναπροσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε, ώστε νααξιοποιείτε τα αποθέματα του οργανισμού σας.

Δείτε τις «10 εντολές» των διατροφολόγων για σωστή δίαιτακαι μόνιμο αποτέλεσμα.

Τρώτε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το ¼ των ημερήσιων θερμίδων θαπρέπει να προέρχεται από άπαχο κρέας, αυγά, ψάρι και γαλακτοκομικά με χαμηλάλιπαρά. Η πρωτεΐνη μας δημιουργεί αίσθημα κορεσμού για περισσότερη ώρα,ενισχύει την δημιουργία του μυϊκού ιστού και βοηθά στον μεταβολισμό του λίπουςαπό τους μύες.

Τρώτε χορταστικό πρωινό

Είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Θα πρέπει ναπεριλαμβάνει πρωτεΐνη αλλά και φυτικές ίνες, που χαρίζουν ενέργεια και μας«κρατούν» από το να πεινάσουμε κατά την διάρκεια της ημέρας.

Τρώτε σε μικρότερο πιάτο

Σερβίροντας το γεύμα μας σε μικρότερο πιάτο, δεναντιλαμβανόμαστε ότι τρώμε μικρότερη μερίδα, προσλαμβάνοντας λιγότερεςθερμίδες.

Καταναλώνετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων καιλαχανικών έχει ως αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα την απώλεια βάρους.

Πίνετε πολύ νερό

Ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα, περιορίζει την ποσότηταφαγητού που θα καταναλώσουμε, με αποτέλεσμα να παίρνουμε λιγότερες θερμίδες.

Να κοιμάστε καλά

Η έλλειψη ύπνου ενισχύει την δημιουργία της ορμόνης«γκρελίνης», η οποία ενισχύειτο αίσθημα της πείνας. Επίσης, όταν είμαστε άϋπνοικάνουμε, κατά κανόνα, λάθος διατροφικές επιλογές.

Τρώτε συχνά μικρά γεύματα

Μην αφήνετε να μεσολαβούν περισσότερες από πέντε ώρες χωρίςνα φάτε κάτι. Η κατανάλωση μικρών γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέραςσυμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να μηνιώθουμε το αίσθημα της πείνας.

Μην κάθεστε για πολλές ώρες

Η άσκηση όχι μόνο μας βοηθά να χάσουμε βάρος πιο γρήγορααλλά και διατηρεί την υγεία μας σε καλύτερα επίπεδα, βοηθά στην καλύτερηλειτουργία της καρδιάς και στην κυκλοφορία του αίματος. Καλό θα είναι να περπατάτετουλάχιστον μισή ώρα κάθε μέρα ή έστω να κάνετε εντατική γυμναστική τουλάχιστον3 με 5 φορές την εβδομάδα.

Διώξτε το στρες

Σύμφωνα με έρευνες τα άτομα με χαμηλότερα επίπεδα στρεςχάνουν βάρος πιο εύκολα. Αυτό οφείλεται στο ότι το στρες βοηθά στην παραγωγήτης ορμόνης κορτιζόλης, που σχετίζεται με την αποθήκευση λίπους στον οργανισμό.

Μην αποκλείετε καμία τροφή από το πρόγραμμά σας

Μακροπρόθεσμα η τακτική αυτή είναι δυνατό να σας προκαλέσει αίσθημαστέρησης, με αποτέλεσμα να παρατήσετε την προσπάθεια.