ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πέντε μικρές αλλαγές για πιο υγιεινή διατροφή!

Αν αυτή την περίοδο κάνετε δίαιτα, τότε με πέντε μικρέςαλλαγές στο…  τραπέζι μπορείτε ναπετύχετε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα ως προς την απώλεια κιλών.

Πέντε μικρές αλλαγές για πιο υγιεινή διατροφή!

Αν αυτή την περίοδο κάνετε δίαιτα, τότε με πέντε μικρέςαλλαγές στο… τραπέζι μπορείτε ναπετύχετε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα ως προς την απώλεια κιλών.

Σε καμία περίπτωση οι παρακάτω συμβουλές δεν μπορούν να αντικαταστήσουντο διατροφικό πλάνο ενός διαιτολόγου, όμως επαρκούν αν θέλετε να ξεκινήσετε μεσωστές βάσεις.

Βάλτε το τηγάνι στο ντουλάπι!

Μπορεί το τηγάνισμα να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τηνελληνική κουζίνα, ωστόσο μπορείτε να κάνετε τα φαγητά σας εξίσου νόστιμα βάζοντάςτα στο grill, στον ατμό, στη λαδόκολα ή στην σχάρα. Έτσι κρατάτε όλα ταθρεπτικά συστατικά τους και μειώνετε τον όγκο των θερμίδων.

«Ναι» στο ελαιόλαδο!

Το λίπος του είναι «καλό» και υψηλότερης θρεπτικής αξίας απόεκείνο των «κακών» λιπαρών, όπως είναι τα κορεσμένα. Αποφύγετε, λοιπόν, τηχρήση τους στο μαγείρεμα και προτιμήστε το ελαιόλαδο, αλλά με μέτρο.

Περιορίστε τα αναψυκτικά

Τα ζαχαρούχα αναψυκτικά αποτελούν μια πρώτης τάξης πηγήθερμίδων, ιδιαίτερα αυτά που περιέχουν ζάχαρη. Το ίδιο και το αλκοόλ. Επιλέξτεαναψυκτικά με γλυκαντικά είτε ανθρακούχο νερό είτε έναν φυσικό χυμό φρούτων.

Αφαιρέστε το λίπος

Προσπαθήσετε να αφαιρείτε το ορατό λίπος ή/και την πέτσα απότο κρέας πριν το μαγειρέψετε, προκειμένου να γλιτώσετε τις περιττές θερμίδες.

Προσοχή στις σάλτσες

Αποφεύγετε την κατανάλωση κορεσμένου λίπους, το οποίοσυνήθως συνοδεύει τις λιπαρές, λευκές σάλτσες. Επίσης, μην υποκύπτετε σταλιπαρά dressing για τις σαλάτες και φτιάξτε πιο ελαφριές εναλλακτικές τουςχρησιμοποιώντας γιαούρτι, μαγιονέζα light, μουστάρδα και μυρωδικά.