ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Θέλετε να αδυνατίστε; Κάντε τις "παρασπονδίες" το Σαββατοκύριακο!

Μη νιώθετε ενοχές για τις παρασπονδίες του Σαββατοκύριακου,αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τη δίαιτά σας κατά τη διάρκεια της υπόλοιπηςεβδομάδας, σύμφωνα με τα
Θέλετε να αδυνατίστε; Κάντε τις "παρασπονδίες" το Σαββατοκύριακο!

Μη νιώθετε ενοχές για τις παρασπονδίες του Σαββατοκύριακου,αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τη δίαιτά σας κατά τη διάρκεια της υπόλοιπηςεβδομάδας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μίας νέας μελέτης, που πραγματοποιήθηκεαπό το Εργαστήριο Διατροφής του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης καιδημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Obesity Facts».

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες μελέτησανδιατροφικά στοιχεία από άνδρες και γυναίκες στη Φινλανδία και παρατήρησαν ότιοι μικρές διατροφικές «παρασπονδίες» του Σαββατοκύριακου, στο πλαίσιο μιαςεβδομαδιαίας δίαιτας, αποτελούσαν εγγύηση επιτυχημένης μακροπρόθεσμης απώλειαςβάρους.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέλυσαν για έως και 10 μήνες ταδιατροφικά ημερολόγια που τηρούσαν 80 ενήλικες, 25-62 ετών.

Όσοι έχασαν κιλά διαπιστώθηκε ότι το Σαββατοκύριακο έτειναννα παίρνουν λίγο βάρος το οποίο έχαναν κατά τη διάρκεια της υπόλοιπηςεβδομάδας.

«Ανεξαρτήτως του τιτρώτε, υπάρχει ένας ρυθμός στην απώλεια του βάρους. Ζυγίζετε περισσότερο τηνΚυριακή το βράδυ και λιγότερο την Παρασκευή το πρωί. Φυσικά ο στόχος δεν είναινα καταφεύγετε σε καταχρήσεις το Σαββατοκύριακο, αλλά να συνειδητοποιήσετε ότικάθε σώμα παρουσιάζει αυξομειώσεις του βάρους ακόμη και κατά τη διάρκεια μιαςδίαιτας», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης δρ Γουάνσινκ.

Τέλος, συμβουλεύει όσους θέλουν να χάσουν βάρος: «Ανησυχείτελιγότερο για το βάρος σας το Σαββατοκύριακο και να επικεντρώνεστε στη δίαιτάσας τις καθημερινές, διότι τότε συμβαίνει η απώλεια των κιλών».