ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 6 συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος

Όταν θέλουμε να χάσουμε τα περιττά κιλά, συνήθως πρέπει να ακολουθούμε αρκετούς κανόνες.

Τα 6 συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος

Όταν θέλουμε να χάσουμε τα περιττά κιλά, συνήθως πρέπει να ακολουθούμε αρκετούς κανόνες.

Για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι από αυτούς είναι πραγματικά χρήσιμοι και ποιοι όχι.

Δείτε ποια είναι τα έξι λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε αν θέλουμε να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος.

1. Απαγορεύουμε αγαπημένα φαγητά

Είναι αδύνατο να παραμείνουμε σε δίαιτα εάν δε μας αρέσει τίποτα από αυτά που τρώμε. Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα είναι να οδηγηθούμε σε ένα «διατροφικό ξέσπασμα» που θα αναιρέσει κάθε προηγούμενη προσπάθεια που έχουμε κάνει. Πρέπει να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να απολαμβάνει κάτι που αγαπά μια στο τόσο, χωρίς υπερβολές στη συχνότητα ή τις ποσότητες.

2. Αποκλείουμε ολόκληρες διατροφικές ομάδες

Ο οργανισμός χρειάζεται τόσο τις πρωτεΐνες όσο τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά. Ένα διατροφικό πρόγραμμα που αποκλείει εντελώς κάποια από τις τρεις κατηγορίες τροφών μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία μας.

3. Περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα

Για να απαλλαγούμε μια για πάντα από τα περιττά κιλά, η απώλεια βάρους πρέπει να είναι αργή και σταδιακή. Είναι λογικό να απογοητευόμαστε όταν δε βλέπουμε αποτελέσματα, όμως η δίαιτα χρειάζεται τόσο επιμονή όσο και υπομονή.

4. Παραλείπουμε γεύματα

Αυτή η κακή συνήθεια μπορεί να μας κάνει να φάμε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα γεύματά μας πρέπει να είναι μικρά και συχνά ώστε ο μεταβολισμός να παραμένει συνέχεια σε εγρήγορση.

5. Τρώμε πολύ λίγο

Οι δίαιτες λίγων θερμίδων συχνά μας στερούν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Με το σωστό προγραμματισμό, μπορούμε να διαμορφώσουμε τις ημερήσιες θερμίδες έτσι ώστε να παρέχουμε στον οργανισμό μας τις πρωτεΐνες, τις βιταμίνες και τις φυτικές ίνες που χρειάζεται.

6. Τρώμε περισσότερο αλλά γυμναζόμαστε

Η δίαιτα και η γυμναστική λειτουργούν συμπληρωματικά με στόχο την απώλεια βάρους. Δεν πρέπει να γυμναζόμαστε μόνο όταν ξεφεύγουμε ή για να αντισταθμίσουμε ένα πρόχειρο γεύμα.