ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τεστ: Δείτε ποια δίαιτα σας ταιριάζει καλύτερα!

Αποφασίσατε να κάνετε δίαιτα, αλλά δεν ξέρετε ποιον τύπο ναακολουθήσετε; Το περιοδικό «TIME» δημοσίευσε ένα τεστ, το οποίο θα σας βοηθήσεινα επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.
Τεστ: Δείτε ποια δίαιτα σας ταιριάζει καλύτερα!

Αποφασίσατε να κάνετε δίαιτα, αλλά δεν ξέρετε ποιον τύπο ναακολουθήσετε; Το περιοδικό «TIME» δημοσίευσε ένα τεστ, το οποίο θα σας βοηθήσεινα επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση, πριν ακολουθήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα,καλό θα είναι να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.

Τι περιγράφει καλύτερα τις διατροφικές σας συνήθειες;

Α. Είμαι πάντα στο τρέξιμο, θέλω κάτι γρήγορο και εύκολο

Β. Μου αρέσει να μαγειρεύω και χρησιμοποιώ μεγάλη ποικιλίατροφών

Γ. Είμαι ευέλικτος/η. Προσπαθώ να τρώω υγιεινά αλλά μουαρέσει να κάνω ατασθαλίες μερικές φορές.

Δ. Είμαι πρόθυμος να αποκλείσω τρόφιμα και να τααντικαταστήσω αν χρειάζεται.

Ε. Θέλω να επιστρέψω στα βασικά. Οι πρόγονοί μας δεν έτρωγανεπεξεργασμένες τροφές, επομένως ούτε και εγώ θέλω.

Γιατί κάνετε δίαιτα;

Α. Το παράκανα το Σαββατοκύριακο και θέλω να ξεκινήσωδυναμικά την εβδομάδα.

Β. Κινδυνεύω από σοβαρά προβλήματα υγείας όπως διαβήτης καικαρδιακές παθήσεις και θέλω να κάνω μερικές αλλαγές στη διατροφή μου.

Γ. Θέλω να χάσω βάρος, αλλά δεν θέλω να εγκαταλείψω ταγλυκά.

Δ. Έχω κοιλιοκάκη.

Ε. Θέλω να χάσω βάρος, αλλά επίσης θέλω η δίαιτά μου νααποτελεί ένα μεγάλο μέρος του lifestyle μου.

Ποια είναι η «διαιτητική σας προσωπικότητα»;

Α. Ακολουθώ πάντα την τελευταία μόδα.

Β. Σιχαίνομαι την ιδέα της δίαιτας.

Γ. Είμαι σχολαστικός/η, αλλά χρειάζομαι κίνητρο στην πορεία.

Δ. Την κάνω επειδή πρέπει. Το σώμα μου δεν «αντέχει»ορισμένες τροφές.

Ε. Δεν έχω πρόβλημα να αποκλείσω τρόφιμα από την διατροφήμου.


Περισσότερα Α = Δίαιτα αποτοξίνωσης

Στηρίζεται σε ένα διατροφικό πλαίσιο πλούσιο σε φρούτα καιλαχανικά, το οποίο ακολουθείται συνήθως για τρεις ημέρες. Καθαρίζει τονοργανισμό από τις τοξίνες και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και το πρήξιμοστην κοιλιά. Η δίαιτα αποτοξίνωσης με χυμούς προτιμάται από αρκετό κόσμο πουθέλει να επανέλθει στα φυσιολογικά του κιλά μετά από ένα Σαββατοκύριακοδιατροφικών ατασθαλιών.

Περισσότερα Β = Μεσογειακή δίαιτα

Η παγκοσμίως γνωστή μεσογειακή δίαιτα έχει φανεί ότι μειώνειτην πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη και ενισχύει την μνήμη. Σύμφωνα με τουςειδικούς, η δίαιτα είναι ιδανική για κάποιον που θέλει να αλλάξει τον τρόποζωής του, παρά για κάποιον που απλά θέλει να μειώσει την κατανάλωση θερμίδων.

Περισσότερα Γ = Δίαιτα Weight Watchers

Στηρίζεται σε ένα σύστημα πόντων, οι οποίοι σας επιτρέπουννα καταγράφετε τα φαγητά που καταναλώνετε και τη σωματική σας δραστηριότητα,έτσι ώστε να συνάδουν με ένα συγκεκριμένο ημερήσιο νούμερο, το οποίο βοηθά στηναπώλεια βάρους. Επιτρέπει διατροφικές ατασθαλίες και σας βοηθά να βρείτεεναλλακτικές για να φτιάξετε τα αγαπημένα σας γεύματα με πιο υγιεινό τρόπο

Περισσότερα Δ = Δίαιτα χωρίς γλουτένη

Η συγκεκριμένη δίαιτα έχει γίνει αρκετά δημοφιλής για μείωσητου βάρους και μπορεί να βοηθήσει όσους καταναλώνουν αμυλούχα προϊόντα μεπολλές θερμίδες, όπως ψωμί, γλυκά, μπίρα, στο να χάσουν λίπος και να δουνδιαφορά. Οι επιφυλάξεις των ειδικών έγκεινται στο ότι η συγκεκριμένη δίαιτα δενπεριλαμβάνει τροφές με χαμηλές θερμίδες, ενώ οι εναλλακτικές που προτείνονταιυστερούν σε θρεπτικά συστατικά

Περισσότερα Ε = "Παλαιολιθική" δίαιτα

Στηρίζεται στον αποκλεισμό των επεξεργασμένων τροφών καιστην αντικατάστασή τους με κρέας, ψάρι, βιολογικά λαχανικά και φρούτα. Όσοι τηνακολουθούν αποφεύγουν τους υδατάνθρακες και τα επεξεργασμένα δημητριακά. Σταθετικά της δίαιτας συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ο οργανισμός επωφελείται απότην κατανάλωση άπαχου κρέατος και φυτικών τροφών.