ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οδηγός... επιβίωσης για τους πασχαλινούς πειρασμούς

Ακόμα και ο πιο ισχυρός χαρακτήρας, εκείνος που δεν παρεκλίνει ποτέ της πορείας του (ή της δίαιτας που ακολουθεί) μπορεί να «λυγίσει» από την αφθονία γαστριμαργικών εδεσμάτων τις ημέρες που έρχονται, με αποκορύφωμα φυσικά
Οδηγός... επιβίωσης για τους πασχαλινούς πειρασμούς

Ακόμα και ο πιο ισχυρός χαρακτήρας, εκείνος που δεν παρεκλίνει ποτέ της πορείας του (ή της δίαιτας που ακολουθεί) μπορεί να «λυγίσει» από την αφθονία γαστριμαργικών εδεσμάτων τις ημέρες που έρχονται, με αποκορύφωμα φυσικά την

Κυριακή του Πάσχα.

Επειδή είναι κρίμα να χαλάσετε τελείως την δίαιτα που με τόσο κόπο ακολουθείτε κατά γράμμα εδώ και καιρό, ορίστε μερικές έξυπνες συμβουλές για να αντισταθείτε στους πειρασμούς.

- Πάρτε απόφαση να μείνετε σε τροφές χαμηλές σε λιπαρά και πλούσιες σε ίνες. Αυτό δεν σημαίνει να στερηθείτε τη γεύση. Δοκιμάστε από όλα αλλά σε μικρή ποσότητα.

- Αν δεν μπορείτε να... αποφύγετε το σοκολατένιο προσπαθήστε να βρείτε κάτι από μαύρη σοκολάτα υγείας.

- Πιείτε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι το πρωί. Θα σας δώσει ενέργεια, πολύ βιταμίνη-C και Β-καροτίνη, αλλά και λίγες θερμίδες.

- Κάντε ένα ενδιάμεσο γεύμα με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Θα πάρετε το ασβέστιο που χρειάζεστε και θα μειώσετε το αίσθημα της πείνας πάνω από το πασχαλινό τραπέζι. Αν είστε πολύ πεινασμένοι την ώρα που σερβίρονται όλοι οι πειρασμοί, μπορεί να φάτε και μεγαλύτερη ποσότητα αλλά και πιο λιπαρές και γλυκές τροφές μέχρι να νιώσετε ότι χορτάσατε.

- Προσπαθήστε τα «συνοδευτικά» φαγητά στο τραπέζι να είναι φτιαγμένα με υγιεινά υλικά και κατά προτίμηση χαμηλά σε λιπαρά. Για παράδειγμα, αν πρέπει να σερβίρετε τζατζίκι, φτιάξτε το με άπαχο γιαούρτι.