ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αποτοξίνωση-εξπρές με 6 “μαγικές” τροφές

Πέρασε το Πάσχα και θέλετε να προετοιμάσετε τον οργανισμό και την ψυχολογία σας ενόψει του καλοκαιριού με μια γερή αποτοξίνωση; Δεν χρειάζεται να ψάξετε αλλού. Βάλτε αυτές τις τροφές στην καθημερινή σας δίαιτα και μέσα σε λίγες ημέρε
Αποτοξίνωση-εξπρές με 6 “μαγικές” τροφές

Πέρασε το Πάσχα και θέλετε να προετοιμάσετε τον οργανισμό και την ψυχολογία σας ενόψει του καλοκαιριού με μια γερή αποτοξίνωση; Δεν χρειάζεται να ψάξετε αλλού. Βάλτε αυτές τις τροφές στην καθημερινή σας δίαιτα και μέσα σε λίγες ημέρες θα νιώσετε το σώμα σας να... σας ευγνωμονεί!

Κάρδαμο - Η άνοιξη είναι η ιδανική στιγμή για να προσθέσετε φρέσκα χόρτα στη διατροφή σας, και το κάρδαμο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη των “ακαθαρσιών” στο σώμα. Το κάρδαμο είναι πλούσιο σε ισοθειοκυανάτες, ουσίες που βοηθούν το σώμα να απαλλαγεί από πιθανά καρκινογόνα. Βάλτε το απλόχερα σε σαλάτες, σάντουιτς και πιάτα με αυγό, δεδομένου ότι ανέρχεται σε μόλις τέσσερις θερμίδες ανά κούπα.

Αγκινάρες - Βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος και του παχέος εντέρου. Είναι τροφή πλούσια σε μια χημική ένωση που ονομάζεται κυναρίνη, η οποία διεγείρει το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη. Οι αγκινάρες περιέχουν επίσης καφεοϋλοκινικά οξέα, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Πικραλίδα - Αυτό το χόρτο είναι τροφή γεμάτη από αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α και C. Έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τη ροή της χολής, ένα υγρό που παράγεται από το ήπαρ για να βοηθήσει στην διάσπαση των λιπών, και να κάνουν την πέψη μια ταχύτερη και πιο αποτελεσματική. Προσθέστε πικραλίδες σε σούπες και σαλάτες. Μπορούν επίσης σοταριστούν, όπως το λάχανο και το σπανάκι.

Δενδρολίβανο - Αυτό το αρωματικό βότανο που χρησιμοποιείται συνήθως στο κρέας και τα πουλερικά, έχει και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Βελτιώνει την λειτουργία του ήπατος και, όπως και η πικραλίδα, μπορεί να αυξήσει δραματικά την ποσότητα της χολής που αυτό απελευθερώνει. Αυτό το βότανο περιέχει επίσης μία ένωση που ονομάζεται καρνοσικό οξύ, το οποίο βοηθάει το σώμα να παράγει γλουταθειόνη, ένα αντιοξειδωτικό που έχει επίσης βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Κρεμμύδια - Είτε λευκό, είτε κίτρινο είτε κόκκινο, το κρεμμύδι είναι πλούσιο σε ενώσεις σουλφονικού οξέος. Όπως και οι ενώσεις θείου, που βρίσκονται στο λάχανο και τα σταυρανθή λαχανικά, τα κρεμμύδια αλληλεπιδρούν ευεργετικά με τις διαδικασίες αποτοξίνωσης του ήπατος. Αν τα κρεμμύδια δεν είναι της αρεσκείας σας, αντίστοιχες ιδιότητες έχουν επίσης το σχοινόπρασο και τα πράσα.

Μάραθο - Ελαφρώς γλυκό στην γεύση, αυτό το ανοιχτό πράσινο βολβώδες λαχανικό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στις λειτουργίες του πεπτικού σωλήνα. Βοηθάει το σώμα στην πέψη με το να αυξάνει την έκκριση γαστρικών οξέων. Πρόκειται για χημικές ουσίες που εκκρίνει το στομάχι για να διασπάσει τις τροφές.

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερις εύκολοι τρόποι για καθημερινή αποτοξίνωση

Κάντε αποτοξίνωση μέσα σε τρεις μέρες!

Ο νόστιμος, πράσινος χυμός που μας βοηθάει να κάνουμε αποτοξίνωση

Το απόλυτο smoothie για αποτοξίνωση και κάψιμο... λίπους