ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γι' αυτό οι διατροφολόγοι λατρεύουν τα αμύγδαλα

Οι έρευνες που “εκθειάζουν” τις ευεργετικές ιδιότητες του αμυγδάλου για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν χαρακτηρίσει τα αμύγδαλα ως τα “πολύτιμα πετράδια” της φύσης και δεν έχουν άδικο
Γι' αυτό οι διατροφολόγοι λατρεύουν τα αμύγδαλα

Οι έρευνες που “εκθειάζουν” τις ευεργετικές ιδιότητες του αμυγδάλου για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν χαρακτηρίσει τα αμύγδαλα ως τα “πολύτιμα πετράδια” της φύσης και δεν έχουν άδικο.

Δείτε πέντε λόγους για να βάλετε τα αμύγδαλα στην διατροφή σας:

Λιγότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς

Το λίπος στην κοιλιά δεν είναι απλά ένα πρόβλημα στην εμφάνισή σας στην παραλία. Περιβάλλει τα όργανά σας και αυξάνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Μια νέα μελέτη από το πανεπιστήμιο Penn State σε 52 ενήλικες με αυξημένη LDL (κακή) χοληστερόλη, διαπίστωσε ότι εκείνοι που έτρωγαν 40gr αμύγδαλα ημερησίως για έξι εβδομάδες, μείωσαν το λίπος της κοιλιάς και την περιφέρεια της μέσης τους περισσότερο από εκείνους που είχαν μια διατροφή με άλλα σνακ ανάλογης θερμιδικής αξίας.

Χαμηλότερη χοληστερίνη

Συγκεκριμένα χαμηλότερο επίπεδο κακής χοληστερόλης (LDL). Όσοι τρώνε αμύγδαλα είναι 44% λιγότερο πιθανό να έχουν αυξημένα επίπεδα LDL χοληστερόλης στο αίμα, σύμφωνα με έρευνα του κρατικού πανεπιστημίου της Λουιζιάνα επάνω σε 24.808 ενήλικες.

Μειώνουν την όρεξη

Περίπου 40gr ψημένων, ελαφρώς αλατισμένων αμυγδάλων την ημέρα βοηθούν στον περιορισμό της πείνας και την καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων του ζαχάρου στο αίμα, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Purdue.

Λιγότερη φλεγμονή

Μία νέα έρευνα Κινέζων επιστημόνων έδειξε ότι οι άνθρωποι που έχουν διαβήτη-2 βελτίωσαν δραματικά τα επίπεδα οξειδωτικού στρες και φλεγμονής στον οργανισμό τους, τρώγοντας 40gr αμύγδαλα την ημέρα για περίοδο 3 μηνών.

Μπόνους

Έκτος λόγος για να απολαύσετε μια μερίδα αμυγδάλων την ημέρα: Είναι γευστικότατα!

Διαβάστε επίσης:

Το ιδανικό σνακ για να κάψετε λίπος και να προστατεύσετε την καρδιά σας

Μαγική τροφή τα αμύγδαλα: μειώνουν το αίσθημα της πείνας

Πέντε πράγματα που δε γνωρίζετε για τα αμύγδαλα

Το σνακ που δεν σας παχαίνει και μπορείτε να τρώτε άφοβα!