Αυγά: Πόσα πρέπει να τρώνε τα παιδιά

04/11/2013 21:00 Αυγά: Πόσα πρέπει να τρώνε τα παιδιά

Η διατροφική αξία του αυγού είναι αναμφισβήτητη, παρά τα όσα κατά καιρούς έχουν ειπωθεί και τους μύθους που το συνοδεύουν. Το αυγό είναι βασική τροφή για τα παιδιά, καθώς είναι μια τροφή υψηλής βιολογικής αξίας, που ωφελεί τη νοσητική και σωματική ανάπτυξη του παιδιού.

Τα ερωτήματα που συνήθως κάνουν οι γονείς είναι «πόσα αυγά μπορεί να τρώει το παιδί μου» και «πως μπορώ να πείσω το παιδί μου να φάει αυγό».

Η απάντηση στο ερώτημα είναι «πόσα αυγά μπορεί να τρώει το παιδί μου», είναι :3-5 αυγά την εβδομάδα, ειδικά όταν πρόκειται για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία συστήνει την συχνή κατανάλωση αβγών από τα παιδιά προκειμένου να ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα έναντι των φθινοπωρινών ιώσεων.

Στο ερώτημα «πως μπορώ να πείσω το παιδί μου να φάει αυγό», η απάντηση είναι ότι η κάθε μητέρα ξέρει καλύτερα από τον καθένα τους τρόπους για να είναι το παιδί της γερό και δυνατό. Η προσθήκη του αυγού σε διάφορες μορφές, μέσα στα άλλα φαγητά του παιδιού, είναι πάντα η λύση.

Ωστόσο, μπορείτε να αξιοποιήσετε τη φαντασία σας και να φτιάξετε τα αυγά της φωτογραφίας μας.