ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το ελληνικό ελιξήριο νεότητας που προστατεύει τις αρτηρίες

Η αυξημένη αρτηριακή πίεση κάνει πιο «σκληρές» άρα και πιο ευάλωτες στους θρόμβους τις αρτηρίες. Ωστόσο, οι υπερτασικοί ασθενείς στην Ικαρία, το νησί με τους μακροβιότερους Έλληνες,
Το ελληνικό ελιξήριο νεότητας που προστατεύει τις αρτηρίες

Η αυξημένη αρτηριακή πίεση κάνει πιο «σκληρές» άρα και πιο ευάλωτες στους θρόμβους τις αρτηρίες. Ωστόσο, οι υπερτασικοί ασθενείς στην Ικαρία, το νησί με τους μακροβιότερους Έλληνες, έχουν μεγαλύτερη ελαστικότητα στις αρτηρίες τους, σύμφωνα με έρευνα της Α' Καρδιολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα από τα μυστικά μακροζωίας των κατοίκων της Ικαρίας είναι ο ελληνικός καφές.


Παρατηρήθηκε ότι οι υπερτασικοί ασθενείς, με μέτρια κατανάλωση ελληνικού καφέ (1-2 φλιτζάνια καφέ) είχαν μεγαλύτερη ελαστικότητα στις αρτηρίες από ασθενείς που έπιναν μικρότερες ποσότητες.


Η σχετική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 485 άτομα, ηλικίας 65-100 ετών, παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Στοκχόλμη.


Ο ελληνικός καφές:

--περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, λόγω των φλαβονοειδών, που περιέχονται στους κόκκους καφέ

--βοηθάει στον περιορισμό της καφεΐνης. Ο ελληνικός καφές πίνεται σε μικρό φλιτζάνι και δεν περιέχει υψηλή ποσότητα καφεΐνης, ενώ η μεγαλύτερη ποσότητα μένει στο κάτω μέρος του φλιτζανιού, στο κατακάθι

--καταπραΰνει τους στομαχόπονους

--προστατεύει τις αρτηρίες των ηλικιωμένων ατόμων, οι οποίοι πάσχουν από υπέρταση


Διαβάστε επίσης


Ένα καφεδάκι την ημέρα τον καρκίνο στο συκώτι κάνει πέρα!

Δείτε πότε πρέπει να πιείτε τον επόμενο καφέ!

Ικαρία: Το νησί της νιότης!