ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Κάνε δώρο ένα πρωινό Δημητριακών»: Δράση της Kellog's για τις ευπαθείς ομάδες

Η δράση «Κάνε δώρο ένα πρωινό Δημητριακών» εντάσσεται στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Πρωινά Γεύματα για Καλύτερες Ημέρες» που έχει στόχο την προσφορά του πιο σημαντικού γεύματος, του πρωινού, σε παιδιά και οικογένειες κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

«Κάνε δώρο ένα πρωινό Δημητριακών»: Δράση της Kellog's για τις ευπαθείς ομάδες

Στην Ευρώπη 1 στα 7 παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς πρωινό, ενώ σύμφωνα με τη μελέτη Energy Project η οποία πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών, 34% των κοριτσιών και 33% των αγοριών στην Ελλάδα παραλείπουν το πρωινό γεύμα.

Η Kellogg's, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της χώρας μας και τη σημασία του πρωινού γεύματος στην καθημερινή διατροφή των παιδιών, σας προσκαλεί αυτά τα Χριστούγεννα να κάνετε δώρο ένα πρωινό Δημητριακών και να χαρίσετε μαζί με αυτό ενέργεια και υγεία, σε παιδιά και οικογένειες κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Με την αγορά κάθε ειδικά σηματοδοτημένης συσκευασίας Kellogg's Corn Flakes 375 g, Coco Pops 375 g., Coco Pops Chocos 375 g., και Coco Pops Croco Copters 350g., έως και τις 31/12/2014, εσείς απολαμβάνετε ένα γευστικό και θρεπτικό πρωινό και η Kellogg's προσφέρει ένα πρωινό γεύμα δημητριακών σε παιδιά και οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Από την έναρξη του προγράμματος το 2103, η Kellogg's έχει προσφέρει 230εκ. πρωινά γεύματα σε όλο τον κόσμο, 22 εκ. στην Ευρώπη και 280.000 στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα τα 280.000 πρωινά γεύματα διανεμήθηκαν σε 19 σημεία των οργανισμών Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, Ίδρυμα Χατζηκώστα, Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Στυλιανός» και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Στην ενέργεια συμμετείχαν και 3 σχολεία στο Δήμο Περάματος, 3ο, 4ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο.

Ο στόχος για το 2015 είναι να δωριστούν 1εκατ. μερίδες δημητριακών σε Ελλάδα και Κύπρο.(820.000 μερίδες στην Ελλάδα και 180,000 μερίδες στην Κύπρο).