ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες τροφές να συνδυάζετε πάντα για καλύτερη υγεία

Η σωστή διατροφή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της καλής υγείας. Κάθε τροφή ξεχωριστά είναι πολύτιμη για τον οργανισμό μας, αν και εφόσον καταναλώνεται σωστά.

Ποιες τροφές να συνδυάζετε πάντα για καλύτερη υγεία

Εκτός, όμως, από τις επιμέρους ιδιότητες ορισμένων τροφών, υπάρχουν συγκεκριμένοι συνδυασμοί που αυξάνουν κατακόρυφα τα οφέλη τους για την υγεία μας.

Δείτε τι μπορείτε να πετύχετε με κάθε έναν από τους παρακάτω πέντε συνδυασμούς τροφών:

Ηλιόσποροι + δημητριακά ολικής αλέσεως: Ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα

Προσθέστε 1/2 κούπα ηλιόσπορους στα δημητριακά του πρωινού σας. Σας προσφέρει περισσότερο από το 100% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού για την άλφα-τοκοφερόλη, την πιο ενεργή μορφή της βιταμίνης Ε. Ως αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη Ε προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες που προκαλούνται από τις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο και καρδιαγγειακή νόσο.

Ομελέτα + κόκκινες πιπεριές: Λεία επιδερμίδα

Προσθέστε 1/2 κούπα ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές στην ομελέτα σας. Ο συνδυασμός θα σας προσφέρει περισσότερο από το 100% της ημερήσια ανάγκης σας σε βιταμίνη C, το οποίο είναι καλό νέο για το δέρμα σας. Ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο μελέτησαν την πρόσληψη βιταμίνης C σε 4.025 γυναίκες και διαπίστωσαν ότι εκείνες που κατανάλωναν περισσότερη βιταμίνη C είχαν λιγότερες ρυτίδες και ξηρότητα στην επιδερμίδα τους.

Σάντουιτς (κάθε είδους) + σπανάκι: Καλύτερη νυχτερινή όραση

Προσθέστε τρία μικρά φύλλα από σπανάκι στο σάντουίτς σας και θα ικανοποιήσετε τουλάχιστον το 20% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α σας βοηθάει να βλέπετε καλύτερα στο σκοτάδι, αλλά επίσης προστατεύει τα μάτια σας από τον εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας, που έρχεται με την πάροδο των ετών και ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης.

Νερό + άγλυκος χυμός cranberry: Μειώνει τις οδοντικές κοιλότητες

Ο χωρίς ζάχαρη χυμός cranberry αποτρέπει τη συσσώρευση του βακτηρίου Streptococcus στην επιφάνεια του δοντιού. Αυτό το βακτήριο ευθύνεται για τις περισσότερες κοιλότητες στα δόντια σας. Ο άγλυκος χυμός εμποδίζει επίσης τον σχηματισμό πλάκας. Η ανάμιξη με το νερό βοηθάει στην μείωση της οξύτητας του χυμού.

Ζυμαρικά (κάθε είδους) + μαϊντανός: Χτίζει πιο ισχυρά οστά

Αν προσθέσετε σε ένα πιάτο ζυμαρικών μόλις έξι κλωναράκια μαϊντανό, θα ικανοποιήσετε την ημερήσια ανάγκη του οργανισμού σας σε βιταμίνη Κ. Η βιταμίνη Κ είναι σημαντική για την υγεία των οστών. Έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην πρόληψη των καταγμάτων και μπορεί να σας προφυλάξει από την απώλεια οστικής μάζας.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο "κανόνας 90-10" που αυξάνει τον μεταβολισμό

Διατροφή: Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να μειώσετε την ποσότητα των λιπαρών

Οι top 8 τροφές ενάντια στο στρες

Πιπερόριζα ή τζίντζερ: Τα πολλαπλά οφέλη του για την υγεία