ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεινάτε ενώ φάγατε πριν από λίγο; Δείτε τι φταίει

Σίγουρα σας έχει τύχει να έχετε φάει ένα ολοκληρωμένο γεύμα αλλά λίγο αργότερα το στομάχι σας να γουργουρίζει και πάλι.

Πεινάτε ενώ φάγατε πριν από λίγο; Δείτε τι φταίει

Δείτε ποια είναι τα λάθη που πιθανώς κάνετε και σας οδηγούν στην επίμονη πείνα και τις λιγούρες.

1. Δεν τρώτε πραγματικό φαγητό

Το αλάτι και τα σάκχαρα που βρίσκονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα διεγείρουν τα κέντρα της απόλαυσης στον εγκέφαλό μας και μας «δίνουν εντολή» να φάμε περισσότερο. Παράλληλα, τα σάκχαρα αποτρέπουν τον οργανισμό μας να χρησιμοποιήσει τη λεπτίνη, την ορμόνη που προκαλεί το αίσθημα του κορεσμού, κι έτσι εντείνονται οι λιγούρες. Τα υγιεινά τρόφιμα, σε αντίθεση με τα επεξεργασμένα τρόφιμα, παρέχουν πολύτιμα συστατικά που χαρίζουν ενέργεια για όλη την ημέρα και κρατούν μακριά την πείνα και τις λιγούρες.

2. Ο οργανισμός σας έχει αφυδατωθεί

Πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε την αφυδάτωση του οργανισμού ως πείνα. Θα πρέπει λοιπόν να πιούμε λίγο νερό ή ένα φυσικό χυμό πριν επιλέξουμε ένα σνακ που θα κατευνάσει την πείνα μας.

e52cd0250cf26345ee41f5d4f4df1266 L

3. Δεν τρώτε σωστό πρωινό

Εάν νιώθετε πείνα μετά το βραδινό σας γεύμα, τότε μπορεί να φταίει το πώς ξεκινήσατε τη μέρα σας. Ξεκινώντας τη μέρα σας με ένα καλό πρωινό ρυθμίζονται καλύτερα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα άρα ρυθμίζεται καλύτερα και το αίσθημα της πείνας.

4. Βλέπετε τηλεόραση όταν τρώτε

Οι διαφημίσεις που προβάλλουν διάφορα εδέσματα και γλυκά μπορεί να σας παραπλανήσουν και να σας κάνουν να αισθανθείτε ότι πεινάτε περισσότερο απ' ότι πεινάτε στην πραγματικότητα. Αφοσιωθείτε λοιπόν στο γεύμα σας αντί να τρώτε βλέποντας τηλεόραση.

5. Τρώτε πολύ γρήγορα

Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά μέχρι το μήνυμα του κορεσμού να φτάσει από το στομάχι στον εγκέφαλο. Φάτε λοιπόν με πιο αγρό ρυθμό ώστε να ελέγξετε καλύτερα την πείνα σας.

Διαβάστε επίσης:

10 Διατροφικά tips για ένα υγιεινό καλοκαίρι
Crash Test: Βιολογικά ή συμβατικά τρόφιμα;