ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μετρήστε τις θερμίδες του πιάτου σας φωτογραφίζοντάς το!

Πολλοί είναι οι χρήστες των social media που ανεβάζουν φωτογραφίες με τα φαγητά που πρόκειται να καταναλώσουν είτε βρίσκονται στο σπίτι τους είτε σε κάποιο εστιατόριο.

Μετρήστε τις θερμίδες του πιάτου σας φωτογραφίζοντάς το!

Στο άμεσο μέλλον η Google θα μπορεί μέσω μιας νέας εφαρμογής να υπολογίζει τις θερμίδες του γεύματος και να βγάζει ένα τελικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα η νέα αυτή εφαρμογή θα μπορεί να ανιχνεύσει τις θερμίδες ακόμη και μέσα από τα φίλτρα του Instagram.

Πρόσφατα, η Google επιβεβαίωσε ότι το τεχνικό artificial intelligence προσωπικό της ασχολείται με αυτή την εφαρμογή, ενώ το όλο project έχει τίτλο Im2Calories.

souvlaki

Η εφαρμογή φαίνεται πως θα συνδυάζει την οπτική ανάλυση με την αναγνώριση σχήματος και μοτίβου και οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιεί θα φτάσουν να είναι εξαιρετικά ακριβείς στα αποτελέσματά τους.

Ο σκοπός αυτής της εφαρμογής είναι να διευκολύνει όσους μετρούν τις μερίδες και τις θερμίδες τους, ενώ θα φανεί χρήσιμη και στην ιατρική κοινότητα, που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο έρευνας.

Πριν πέσετε με τα μούτρα λοιπόν στο λαχταριστό πιάτο που έχετε μπροστά σας, η Google θα μπορεί να σας πει με ακρίβεια πόσες θερμίδες είστε έτοιμοι να φορτωθείτε!

Διαβάστε επίσης:

Πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε για την ηλικία σας

Google 2014: Οι κορυφαίες αναζητήσεις για το "πόσες θερμίδες έχει..."