ΔΙΑΤΡΟΦΗ

9 συνταγές της Ντίνας Νικολάου για πάστες και αλείμματα

Στις μαζώξεις με φίλους δε χρειάζεται να ετοιμάζεις κάθε φορά ένα πλήρες γεύμα. Κάποιες φορές με ένα μπολάκι με νόστιμες πάστες και αλείμματα δημιουργείς φοβερά μεζεδάκια για το κρασί και τη μπύρα, που αποκτούν φανατικούς οπαδούς. Δες μερικές νόστιμες συνταγές...

9 συνταγές της Ντίνας Νικολάου για πάστες και αλείμματα

Υπάρχουν συνταγές που μπορεί να μην έχουν ατελείωτα και σπάνια υλικά, χρονοβόρες παρασκευές και ειδικά εργαλεία. Που μπορούν να φτιαχτούν με ένα κατσαρολάκι ή ένα μικρό μπλέντερ και σε ελάχιστο χρόνο. Είναι οι συνταγές που μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση όταν πρέπει να ετοιμάσουμε γρήγορα μεζεδάκια για φίλους ή νοστιμίζουν τα φαγητά μας όταν προστεθούν σε μικρές ποσότητες. Ένα ψητό, ροδοκόκκινο κοτόπουλο παίρνει άλλη γεύση αν το αλείψουμε με κρέμα σκόρδου, και μια σύναξη στο μπαλκόνι για ουζάκι γίνεται γιορτή κανονική αν σερβίρουμε μπρουσκέτες με φρεσκοψημένο ψωμί και διάφορες πάστες – αλείμματα. Εσείς βάζετε τα ποτά... Εγώ βάζω τις ιδέες!

Σημειώστε ότι σχεδόν όλες οι πάστες και οι κρέμες διατηρούνται τουλάχιστον για 1 μήνα στο ψυγείο, αν απογεμίσετε το βάζο που θα της διατηρήσετε με ελαιόλαδο. Για 1 εβδομάδα διατηρούνται όσες από αυτές περιέχουν τυριά.

Δείτε τις συνταγές στο Olivemagazine.gr