ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κρατήστε μακριά τα καρδιαγγειακά πίνοντας...

Μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Α' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Αθηνών δείχνει το δρόμο στην προστασία από τα καρδιαγγειακά.

Κρατήστε μακριά τα καρδιαγγειακά πίνοντας...

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η κατανάλωση φρούτων και χυμών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά συμβάλλει στη βελτίωση της αγγειακής λειτουργίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, η καθημερινή κατανάλωση χυμού φραγκοστάφυλου μπορεί να μειώσει τις άμεσες βλαπτικές επιδράσεις του σημερινού τρόπου ζωής στα αγγεία, βελτιώνοντας τη λειτουργία τους, με παράλληλες, μάλιστα αντιθρομβωτικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, καρδιολόγο Ευάγγελο Οικονόμου, «ο σύγχρονος τρόπος ζωής μπορεί να αυξήσει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, ωστόσο η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών τρόπου ζωής με διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, όπως το φραγκοστάφυλο μπορεί να ωφελήσει ουσιαστικά ειδικά όταν εφαρμόζεται νωρίς στη διάρκεια της ζωής».

Η μελέτη, με επικεφαλής τον καθηγητή Καρδιολογίας, Δημήτριο Τούσουλη, παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, στο Λονδίνο.

Διαβάστε επίσης:

Σε έξαρση τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Τι πρέπει να κάνετε

Ποιες δερματικές ασθένειες βοηθάει και ποιες επιδεινώνει ο ήλιος