ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες είναι οι 4 τροφές που δεν πρέπει να ξαναφάτε!

Όταν προσπαθούμενα βελτιώσουμε την υγεία μας και να χάσουμε βάρος, υπάρχουν μερικές τροφές πουαπαγορεύονται ρητά στη διατροφή μας. Ποιες είναι όμως αυτές οι τροφές και γιατίπρέπει να τις αποφεύγουμε;
Ποιες είναι οι 4 τροφές που δεν πρέπει να ξαναφάτε!

Όταν προσπαθούμενα βελτιώσουμε την υγεία μας και να χάσουμε βάρος, υπάρχουν μερικές τροφές πουαπαγορεύονται ρητά στη διατροφή μας. Ποιες είναι όμως αυτές οι τροφές και γιατίπρέπει να τις αποφεύγουμε;








1. Λευκό ψωμί



Ο βασικός λόγοςείναι ότι δεν έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία. Περιέχει αρκετές ποσότητεςζάχαρης και δεν ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να πεινάμεσυνέχεια. Προτιμήστε το πολύσπορο ψωμί ή το ψωμί ολικής άλεσης, καθώς περιέχειωφέλιμα συστατικά που μειώνουν τη χοληστερόλη καθώς και τις πιθανότητεςεμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.







2. Τηγανητά



Πέραν των λιπαρώνπου μας παχαίνουν, τα τηγανητά φαγητά έχουν μικρή διατροφική αξία και συμβάλλουνστην εμφάνιση σοβαρών παθήσεων. Σχετίζονται άμεσα με την κακή χοληστερόλη καιτην υψηλή αρτηριακή πίεση, ενώ πυροδοτούν και διαταραχές του πεπτικούσυστήματος.







3. Σάλτσες γιασαλάτα



Οι σαλάτες είναισούπερ υγιεινές, όμως μπορούμε να τις… καταστρέψουμε περιχύνοντας επάνω κάποιασος της επιλογής μας. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών καιζάχαρης και μας προσδίδουν περιττές θερμίδες.







4. Άσπρο ρύζι

Η διατροφική αξία του ρυζιού εξαρτάται άμεσα απότον τύπο ρυζιού. Το άσπρο ρύζι είναι σαν το λευκό ψωμί, καθώς ωθεί το σώμα νααποθηκεύει επιπλέον λίπος κι έτσι είναι πιο δύσκολο να χάσουμε βάρος. Είναικαλύτερο λοιπόν να επιλέγουμε το καστανό ρύζι, καθώς είναι πιο πλούσιο σεφυτικές ίνες, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.