ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να χωνέψετε εύκολα το πλούσιο γιορτινό μενού

Η εορταστική περίοδος συνήθως κορυφώνεται την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έχοντας οι περισσότεροι από εμάς διασκεδάσει, χορέψει, ξεφαντώσει και φυσικά έχοντας φάει πάρα πολύ!

Πώς να χωνέψετε εύκολα το πλούσιο γιορτινό μενού

Μετά από το εορταστικό τραπέζι είναι δύσκολο να χωνέψουμε. Σας έχουμε όμως κάποια μικρά tips για να σας βοηθήσουμε.
Το εορταστικό μενού μπορεί να είναι πλούσιο, όμως είναι και πλούσιο σε θερμίδες. Έτσι είναι δύσκολο να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός καθώς έχουμε σταματήσει και την γυμναστική τώρα που χειμώνιασε. Όλα αυτά έχουν συνέπειες στον οργανισμό και κυρίως στην συγκέντρωση σακχάρου.

Πώς λοιπόν μπορείτε να ενισχύσετε τον οργανισμό σας για να απολαύσετε όπως θέλετε τις γιορτές;

Γυμναστική: σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Journal of physiology, από ερευνητές του πανεπιστημίου του Bath της Αγγλίας, η γυμναστική βοηθά πολύ τον οργανισμό μας σε περιόδους υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού. Η έρευνα κατέληξε στο γεγονός ότι η καθημερινή έντονη, αλλά όχι απαραίτητα πολύωρη, άσκηση μπορεί να διατηρήσει το σώμα μας σε φόρμα.

Νηστεία: καλό θα ήταν να περιορίσουμε την διατροφή λίγες μέρες πριν τις γιορτές αποφεύγοντας τα πολλά λίπη και τρώγοντας πολύ ελαφρά το βράδυ.
Το μενού του ρεβεγιόν: παρόλο που είναι γιορτές το τραπέζι μπορεί να περιέχει και υγιεινές τροφές. Δεν χρειάζεται να είναι όλα τα πιάτα πλούσια σε λίπη, μπορείτε να αντικαταστήσετε μερικά από αυτά με λαχανικά.

Η περίοδος μετά το ρεβεγιόν: αν και πάλι έχετε πεπτικές δυσκολίες (τα λίπη χρειάζονται 11-12 ώρες για να διασπαστούν από τον οργανισμό) μπορείτε να πιείτε άφθονο νερό (μεταλλικό ή ανθρακούχο), ροφήματα (κόκκινο τσάι) και σούπες. Τέλος, αποφύγετε το κρέας και τις ζωικές ίνες για μερικές μέρες και καταναλώστε λαχανικά ωμά ή ψητά.

Διαβάστε ακόμη:

Βασιλόπιτα κέικ ή βασιλόπιτα τσουρέκι; Εσείς τι θα διαλέξετε για το τραπέζι σας και τη γραμμή σας;

Δείτε γιατί δεν πρέπει να δώσετε χριστουγεννιάτικο μενού στο κατοικίδιό σας

Χριστούγεννα χωρίς γλυκά δεν γίνονται, χωρίς περιττές θερμίδες γίνονται!