ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί το Moringa Oleifera είναι ο βασιλιάς των υπερτροφών

Οι ερευνητές το έχουν ονομάσει "θαυματουργό δέντρο" και "δέντρο της αθανασίας". Είναι το δημοφιλέστερο φυτό στον χώρο της φαρμακευτικών βοτάνων, εξαιτίας της τεράστιας θρεπτικής του αξίας για τον άνθρωπο.

Γιατί το Moringa Oleifera είναι ο βασιλιάς των υπερτροφών

Ο λόγος γίνεται για το φυτό "Moringa Oleifera", το οποίο ευδοκιμεί σε τροπικά κλίματα όπως αυτό της Ινδίας, της Αφρικής και των Φιλιππινών. Εκεί η τοπική του ονομασία είναι "Malunggay".

Έχει χρησιμοποιηθεί ως φυτικό φάρμακο σε πολλούς πολιτισμούς για εκατοντάδες χρόνια και είναι γνωστό ως ένα πολύ θρεπτικό φυτό που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του υποσιτισμού στις χώρες του τρίτου κόσμου ειδικά για τα βρέφη και τις θηλάζουσες μητέρες.

Τα φύλλα του περιέχουν πάνω από 90 διαφορετικά είδη θρεπτικών ουσιών σε μεγάλες ποσότητες, μεταξύ των οποίων επτά φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια, τέσσερις φορές περισσότερη βιταμίνη Α από τα καρότα, τέσσερις φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα και τρεις φορές περισσότερο κάλιο από την μπανάνα.

Τα φύλλα του είναι επιπλέον μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης, δεδομένου ότι κατέχουν κάθε ένα από τα οκτώ βασικά αμινοξέα. Τα φύλλα του μπορούν να καταναλωθούν ως χόρτα, σε σαλάτες και ως φυτικά συστατικά για σούπες και άλλες τροπικές τροφές.

Τα άνθη του Moringa Oleifera μαγειρεύονται και τρώγονται, είτε αναμεμειγμένα με άλλες τροφές είτε στο τηγάνι με βούτυρο.

Το συγκεκριμένο φυτό έχει διαπιστωθεί ότι εκτός από τεράστια θρεπτική αξία, έχει και:

-Αντιμολυσματικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες
-Αντικαρκινικές ιδιότητες κυρίως όσον αφορά τον καρκίνο του προστάτη και τον καρκίνο του δέρματος

Επίσης, το φυτό Moringa Oleifera βοηθά στην πρόληψη και τη θεραπεία των φλεγμονών που σχετίζονται με ρευματισμούς, αρθρίτιδα και πόνους στις αρθρώσεις, ενώ τα νεαρά/τρυφερά του φύλλα χρησιμοποιούνται ευρέως στην Ασία για την αύξηση της ροής του γάλακτος στις θηλάζουσες μητέρες.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί πρέπει να τρώτε το σκόρδο με άδειο στομάχι

Δείτε πόσο καλό μας κάνουν τα φιστίκια

Όσα θέλετε να μάθετε για τον αγαπημένο μας καφέ

Αυτή είναι η ιδανική διατροφή για το τσουχτερό κρύο