ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πες μου το φίλο σου να σου πω... πόσο τρως!

Σύμφωνα με Aυστραλούς ερευνητές οι διατροφικές μας συνήθειες επηρεάζονται από τους φίλους μας με τους οποίους συνηθίζουμε να τρώμε και έχουμε την τάση να μιμούμαστε.

Πες μου το φίλο σου να σου πω... πόσο τρως!

Ο καλύτερος φίλος μας είναι υπεύθυνος για τα κιλά μας; Αυτό αποκαλύπτει η νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο New South Wales της Αυστραλίας. Η έρευνα λοιπόν δείχνει κατά πόσο οι διατροφικές μας συνήθειες επηρεάζονται από τους φίλους μας είτε αν παίρνουμε κιλά είτε αν χάνουμε. Αυτή η ασυνείδητη συμπεριφορά μπορεί να είναι η αιτία παχυσαρκίας ή ανορεξίας και μπορεί να αλλάξει την πραγματική μας όρεξη.

Αρχικά οι ερευνητές στηρίχτηκαν σε 38 έρευνες για την κατανάλωση φαγητού, διατροφής και χώνεψης σε σχέση με την κοινωνική επιρροή. Από αυτές τις έρευνες που μελετήθηκαν, κατέληξαν, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Social Influence, ότι έχουμε την τάση να τρώμε περισσότερο όταν είμαστε με παρέα και κυρίως αυτό ισχύει για γυναίκες και εφήβους.

Όπως επιβεβαιώνει και ο Gilles Mithieux, διευθυντής ερευνών του Inserm στον τομές «εγκέφαλος και διατροφή», ενσωματωνόμαστε ενστικτωδώς στο περιβάλλον μας και επηρεαζόμαστε από αυτό, είτε τρώμε πολύ είτε λίγο οφείλεται στους γύρω μας.

Τέλος, οι γύρω μας δεν μας επηρεάζουν μόνο στο πόσο θα φάμε αλλά και στην ταχύτητα και στο τι θα φάμε, όπως τονίζει η ψυχολόγος Laurence Haurat. Η επιρροή που ασκεί η παρέα μας πάνω μας είναι αρκετά μεγάλη και δεν θέλουμε να τους αρνούμαστε πράγματα. Αυτό οφείλεται και στον μιμητισμό ο οποίος δεν αφορά μόνο τις διατροφικές μας συνήθεις αλλά και τις ενδυματολογικές και γενικότερα τον τρόπο ζωής.

Διαβάστε ακόμη:

Τρώμε ό,τι τρώνε και οι φίλοι μας!

Αυτοί είναι οι φίλοι που σας παχαίνουν!

Πώς το... Ιnstagram μας κόβει την όρεξη!