ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να χάσετε γρήγορα πόντους από τους γλουτούς

Το χάσιμο πόντων από τους γοφούς μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συνολική απώλεια βάρους.

Πώς να χάσετε γρήγορα πόντους από τους γλουτούς

Επειδή δεν μπορείτε να επιτύχετε απώλεια από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, θα πρέπει να χάσετε συνολικό σωματικό λίπος. Αυτό με τη σειρά του, θα μειώσει το λίπος γύρω από τους γοφούς σας. Για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να κάψετε θερμίδες με τακτική άσκηση και μείωση της θερμιδικής πρόσληψης με μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες και σε λιπαρά τρόφιμα. Καθώς θα χάνετε βάρος, μπορείτε να κάνετε συγκεκριμένες ασκήσεις με στόχο τη βελτίωση της κατανομής λίπους γύρω από τους γοφούς σας.

Βήμα 1ο
Ενσωματώστε τουλάχιστον 30 λεπτά αερόβιας άσκησης στην ημέρα. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα από περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι, μέχρι και το αγαπημένο σας άθλημα. Οτιδήποτε αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό σας για τουλάχιστον 30 λεπτά θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες και να χάσετε σωματικό λίπος.

Βήμα 2ο
Αντικαταστήστε τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, κορεσμένα λίπη και το λευκό αλεύρι με δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά. Αυτές οι υγιεινές επιλογές τροφίμων ενισχύουν την πέψη, αυξάνουν το μεταβολισμό σας και μειώνουν την επιθυμία σας για ανεπιθύμητα τσιμπολογήματα. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι επίσης καλές πηγές βιταμινών, οι οποίες θα σας δώσουν προστιθέμενη ενέργεια για την άσκηση.

Βήμα 3ο
Αντικαταστήστε τα σακχαρούχα ροφήματα με νερό. Το νερό θα σας κρατήσει ενυδατωμένες, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά επίσης αποβάλλει τις ανεπιθύμητες τοξίνες από το σώμα και διατηρεί τη σωστή λειτουργία της πεπτική σας οδού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την απώλεια βάρους.

Για να χάσετε βάρος στους γλουτούς, θα πρέπει να εφαρμόσετε ένα συνδυασμό υγιεινής διατροφής, περιορισμό θερμίδων, υψηλή έντασης άσκησης και ασκήσεις για τους γοφούς.

Για να βελτιώσετε τη διατροφή σας, ίσως χρειαστεί να περιορίσετε κάποια πράγματα και να προσθέσετε κάποια άλλα:

Περιορίστε τα επεξεργασμένα και τηγανητά τρόφιμα
Μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης
Αυξήστε την ημερήσια κατανάλωση λαχανικών και φρούτων
Καταναλώστε γαλακτοκομικά που είναι πλούσια σε προβιοτικά (το γιαούρτι και το αριάνι αποτελούν εξαιρετικές επιλογές)

Το πως τρώτε είναι επίσης πολύ σημαντικό:

Σε κάθε γεύμα, θα πρέπει να υπάρχει ποικιλία τροφίμων
Ξεκινήστε τη μέρα σας με πρωινό
Μετά το πρωινό, συνεχίστε να τρώτε μικρά γεύματα κάθε 2-3 ώρες
Πίνετε 8-10 ποτήρια νερό καθημερινά

Τίνα Καραΐσκουkaraiskou-tina Τελειόφοιτος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr tinakaraiskou@gmail.com logodiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Θεραπεία με υπερήχους για την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος

Κυτταρίτιδα τέλος: Αυτό το σπιτικό scrub κάνει θαύματα!