ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διατροφή: 4 μικρές αλλαγές με μεγάλα οφέλη

Mικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας για να κάνουμε σωστή και ισορροπημένη διατροφή προτείνει μέσα από την ηλεκτρονική του σελίδα, με συμβουλές προς τους καταναλωτές, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας.

Διατροφή: 4 μικρές αλλαγές με μεγάλα οφέλη

Σε κείμενο με συμβουλές που υπογράφει η διαιτολόγος-διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη, διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, σημειώνεται ότι "καλό θα ήταν να αλλάξουμε κάποιες τακτικές ή συνήθειες που έχουμε και επηρεάζουν τον τρόπο που τρώμε ή τη στάση μας απέναντι στο φαγητό". Γι’ αυτό λοιπόν:

- Όταν τρώτε πρέπει να μασάτε πολύ καλά την τροφή και να εστιάζετε στη γεύση αυτού που τρώτε. Στρώστε το τραπέζι σας και συγκεντρωθείτε στο φαγητό σας. Αν τρώτε και ταυτόχρονα παρακολουθείτε τηλεόραση, σερφάρετε στο διαδίκτυο ή μιλάτε στο τηλέφωνο, χάνετε τον έλεγχο της ποσότητας που τρώτε, καθώς και την ευχαρίστηση που προσφέρει η τροφή.

- Αν κάποιες φορές δεν μπορείτε να ελέγξετε το εαυτό σας και τον πιάνετε να θέλει να τσακίσει όλη την τούρτα και όχι να καταναλώσει απλά μόνο ένα κομμάτι, σκεφτείτε πως δεν είναι η τελευταία σας μέρα και ότι έχετε και αύριο τη δυνατότητα να φάτε αυτό που σας αρέσει.

- Ποτέ μην πηγαίνετε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, πεινασμένοι ή χωρίς λίστα. Το πιθανότερο είναι να αγοράσετε τρόφιμα ανθυγιεινά και παχυντικά. Η πείνα είναι κακός σύμβουλος. Για σκεφτείτε όταν είστε πεινασμένος, θέλετε να φάτε μπρόκολο με ψάρι ή χάμπουργκερ;

- Κρατήστε διατροφικό ημερολόγιο. Θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε σωστή αντίληψη για τον τρόπο με τον οποίο τρέφεστε και να εντοπίσετε τα λάθη που μπορείτε να αλλάξετε στη διατροφή σας.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιο είδος πρωτεϊνών αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Βικτοριανή δίαιτα: Τι περιλαμβάνει και γιατί είναι στη μόδα

Δίαιτα: Ποια είναι τα καλύτερα φρούτα για απώλεια βάρους