ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ανήκω στην κατηγορία των γυναικών yo-yo τι μπορώ να κάνω για ένα σταθερό βάρος;

Πολλές είναι οι γυναίκες- ακόμη και μικρής ηλικίας- οι οποίες βασανίζονται από το σύνδρομο του yo yo, χάνουν και παίρνουν δηλαδή πολύ εύκολα κιλά και δεν μπορούν να σταθεροποιήσουν το βάρος τους.

Ανήκω στην κατηγορία των γυναικών yo-yo τι μπορώ να κάνω για ένα σταθερό βάρος;

Ας δούμε πως απαντούν οι ειδικοί του Λόγω Διατροφής, σε μία περίπτωση 33χρονης με ύψος 1.58 και 65 κιλά. «Δυστυχώς ανήκω στην κατηγορία των γυναικών yo-yo. Θα ήθελα να μου πείτε ποιο είναι το ιδανικό βάρος για μένα και πώς θα μπορούσα να κατέβω στα 60 κιλά. Να σημειώσω πως περπατώ για 1 ώρα 2-3 φορές τη βδομάδα» αναφέρει η 33χρονη.

Η απάντηση που δίνει η κυρία Τίνα Καραΐσκου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr tinakaraiskou(a)gmail.com έχει ως εξής:

Απάντηση: ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) σας είναι 26 kg/m2 δηλαδή ανήκετε στην κατηγορία του υπέρβαρου. Με την απώλεια 5 κιλών θα μπείτε στην κατηγορία του φυσιολογικού βάρους, ενώ το ιδανικό σας βάρος υπολογίζεται στα 56 κιλά. Να θυμάστε ο φυσιολογικός ρυθμός απώλειας για να διατηρείτε τη μυϊκή σας μάζα είναι 2-4 κιλά το μήνα. Κάποιες συμβουλές για να φτάσετε στο ιδανικό σας βάρος είναι:

Ξεκινήστε πάντα τη μέρα σας με πρωινό (π.χ. γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως)

Αποφύγετε τα τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι

Μη μένετε παραπάνω από 3 ώρες νηστική

Καταναλώστε καθημερινά 2-3 φρούτα & 1-2 σαλάτες

Εβδομαδιαία να τρώτε 2 φορές ψάρι, 2 φορές κοτόπουλο, 1 φορά κόκκινο κρέας , τα οποία θα συνδυάζετε με άφθονη σαλάτα, 4-5 ελιές και 1 φέτα ψωμί σίκαλης ή ολικής ή καστανό ρύζι ή ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή πατάτες.

Εβδομαδιαία να τρώτε 2-3 φορές/όσπριο/λαδερό, τα οποία θα συνδυάζετε με τυρί χαμηλό σε λιπαρά και 5-6 ελιές

Για βραδινό προτιμάτε τονοσαλάτα ή γάλα/γιαούρτι με δημητριακά ολικής αλέσεως ή σαλάτα με αυγό βραστό & τυρί ή τοστ & σαλάτα

Να πίνετε 2-3 λίτρα υγρών καθημερινά (νερό, χυμοί, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, ημίπαχο γάλα, τσάι, βιολογικό ρόφημα κρόκου κοζάνης).

Διαβάστε ακόμη:

Ακριβέστερος από το Δείκτη Μάζας Σώματος ο δείκτης SBSI

Τι σωματότυπο έχω; Βρες το με ένα κλικ!

Σωματότυπος & διαβήτης τύπου 2: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο

Άχρηστος ο Δείκτης Μάζας Σώματος, λένε τώρα οι ειδικοί – Δείτε γιατί (εικόνα)

Σχεδόν αδύνατον να χαθούν τα περιττά κιλά - Ποιες είναι οι πιθανότητες για άνδρες και γυναίκες