ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συνταγή για λαχταριστό νηστίσιμο μπέργκερ με γλυκοπατάτα

Η περίοδος της νηστείας φτάνει στο τέλος της και σας βρήκαμε τον ιδανικό τρόπο για να κλείσει απολαυστικά!

Συνταγή για λαχταριστό νηστίσιμο μπέργκερ με γλυκοπατάτα

Δείτε τη συνταγή για σπιτικά νηστίσιμα μπέργκερ που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

sweet potato black bean veggie burgers recipe 0

Μπέργκερ από γλυκοπατάτα και μαυρομάτικα φασόλια

Υλικά (για 8 μπέργκερ)

- 700 γραμμάρια γλυκοπατάτες

- 1/3 του φλιτζανιού ωμή κινόα (1 φλιτζάνι βρασμένη)

- 1 φλιτζάνι βρώμη

- 1 κονσέρβα (450 γραμμάρια) μαυρομάτικα φασόλια ή δύο φλιτζάνια φασόλια βρασμένα

- μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- μισό φλιτζάνι φρέσκος κόλιαντρος (ψιλοκομμένος)

- 2 κουταλιές του γλυκού κύμινο

- 1 κουταλιά του γλυκού τσίλι σε σκόνη

- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα

- μισή κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά, για πιο πικάντικη γεύση)

- μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι

- φυτικό λάδι για το μαγείρεμα

- 8 στρογγυλά ψωμάκια για μπέργκερ

- υλικά για γέμισμα: πουρές αβοκάντο, τομάτα, μαρούλι, κέτσαπ, μουστάρδα, πίκλες κ.α.

sweet potato black bean veggie burger ingredients

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε στα δύο τις γλυκοπατάτες κάθετα και τις τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν, για 30-40 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο και αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζετε.

2. Μαγειρεύετε την κινόα και την αφήνετε να κρυώσει.

3. Αλέθετε τη βρώμη στο μπλέντερ ώστε να σχηματιστούν μεγάλου μεγέθους κόκκοι (όχι μέχρι να γίνει σκόνη, όπως το αλεύρι).

4. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύετε τις γλυκοπατάτες, την κινόα, τα φασόλια, το κρεμμύδι, τον κόλιαντρο, το κύμινο, το τσίλι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν (προαιρετικά) μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Μετά προσθέτετε τη βρώμη.

5. Καλύπτετε το μπολ και το αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο (τα μπέργκερ δεν θα διαλυθούν κατά το ψήσιμο εάν πρώτα παγώσει το μείγμα).

6. Μοιράζετε το μείγμα σε 8 ίσα μέρη και τα τηγανίζετε σε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια ψήνετε τα μπέργκερ στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2-3 λεπτά.

7. Βγάζετε τα μπέργκερ από το φούρνο και τα τοποθετείτε στα ψωμάκια, προσθέτοντας τα υλικά της επιλογής σας.

sweet potato veggie burger mixture

Πηγή: cookieandkate.com

Δείτε κι αυτό:

Συνταγή για κεκάκια σοκολάτας με κινόα χωρίς γλουτένη

Συνταγή για υγιεινά μπισκότα με σοκολάτα και καρύδα

Σοκολατάκια με αμύγδαλο για διαβητικούς!