ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Όταν η λαιμαργία μας χτυπάει το... βράδυ

«Είμαι 45 ετών με ύψος 1,65 m και 86 κιλά. Πόσα κιλά πρέπει να χάσω ; Επίσης έχω κάνει πολλές φορές δίαιτα με διαιτολόγο όμως ξαναέπαιρνα τα κιλά και παραπάνω. Προσπαθώ μόνη μου, όλη την ημέρα είναι όλα καλά, αλλά το βράδυ δεν κρατιέμαι και ... το ρίχνω στο φαγητό. Τι να κάνω έχω απελπιστεί».

Όταν η λαιμαργία μας χτυπάει το... βράδυ

Αυτή είναι η ερώτηση που απευθύνει μία 45χρονη προς την Ομάδα του Λόγω Διατροφής, αναζητώντας εναγωνίως λύση για το πρόβλημά της. και η απάντηση της Ομάδας του Λόγω Διατροφής έχει ως εξής:

Σύμφωνα με το βάρος σας ανήκετε στην κατηγορία της παχυσαρκίας 1ου βαθμού όπως ορίζει και ο δείκτης μάζας σώματος σας ο οποίος είναι 31,6 ( με όρια 18,5-24,9) . Όπως μας δείχνει και η εξίσωση Hamwi, η οποία ορίζει το ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος, το δικό σας ιδανικό βάρος είναι τα 57 κιλά. Είναι πολύ σημαντικό να χάσετε βάρος όχι τόσο για λόγους αισθητικής όσο για λόγους υγείας. Η παχυσαρκία σχετίζεται με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Κάποιες συμβουλές για να πετύχετε το στόχο σας είναι :

- Μικρά και συχνά γεύματα. Πρέπει να αρχίσετε και ενδιάμεσα γεύματα, πέρα από τα 3 βασικά που κάνετε για να προσλαμβάνει ο οργανισμός την απαραίτητη ενέργεια και να ξεκινήσει να κάνει καύσεις.

bigstock Obese woman at a carnival 129080642


- Καταναλώστε 1-2 φορές την εβδομάδα ψάρια

- 2-3 φορές όσπρια, 1 φορά κόκκινο κρέας

- Πίνετε καθημερινά 1-2 ποτήρια πράσινο τσάι

- Καταναλώστε καθημερινά 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών και 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών.

- Καταναλώστε καθημερινά 30γρ. ανάλατους ξηρούς καρπούς, οι οποίοι βοηθούν στην απώλεια λίπους.

89cc077d6cec233b7e5f1e90e66665fc XL

- Καταναλώστε καθημερινά τουλάχιστον 1,5 λίτρο υγρών

Εντάξτε στην καθημερινότητά σας μια μέτρια φυσική δραστηριότητα 25-30 λεπτά

Αν έχετε υπερφαγικά επεισόδια προσπαθήστε να αποφύγετε τα τρόφιμα με υψηλές θερμίδες και αντικαταστήστε τα με φρούτα η γιαούρτι η μπάρα δημητριακών η χυμό φρούτων.

Διαβάστε ακόμη:

Ο κορυφαίος ξηρός καρπός για αποτοξίνωση

Τρως ψυχαναγκαστικά; Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι μπορούν να σε στηρίξουν (vid)