ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ζάχαρη: Δείτε σε ποια ποσότητα είναι θανατηφόρα!

Τη νύχτα του Χαλοουίν, το οποίο γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31ης Οκτωβρίου σε πολλές χώρες του κόσμου, ως γνωστόν μικροί και μεγάλοι βγαίνουν στους δρόμους μασκαρεμένοι χτυπώντας τις πόρτες των σπιτιών και ζητώντας γλυκά. Για πολλούς, το Χαλοουίν είναι μια δικαιολογία να φάνε ανυπολόγιστες ποσότητες ζαχαρωτών και σοκολάτας!

Ζάχαρη: Δείτε σε ποια ποσότητα είναι θανατηφόρα!

Με αφορμή το έθιμο αυτό, επιστήμονες από την Αμερικανική Χημική Εταιρεία υπολόγισαν πόσα γλυκά θα πρέπει να φάει κανείς για να χάσει τη ζωή του!

Οι επιστήμονες έκαναν τους υπολογισμούς τους βάσει πειραμάτων σε ποντίκια και κατέληξαν ότι για τον άνθρωπο θανατηφόρα μπορεί να αποδειχθεί η «δόση» 29,7 γραμμαρίων ζάχαρης ανά κιλό σωματικού βάρους. Η ποσότητα αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγούσε στον θάνατο έναν στους δύο ανθρώπους που θα την κατανάλωναν.

Για έναν άνθρωπο με βάρος περίπου 82 κιλά, η «θανατηφόρα» δόση μεταφράζεται σε περίπου 2,5 κιλά ζάχαρης! Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε περισσότερες από 250 μίνι σοκολάτες ή περισσότερα από 1.500 ζαχαρωτά.

Ακόμη βέβαια κι αν κατάφερνε κάποιος να επιβιώσει από αυτή την τεράστια δόση ζάχαρης, σίγουρα θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με το συκώτι του και με το γαστρεντερικό του!

Δείτε κι αυτό:

Τεστ: Δείτε αν έχετε εθισμό στη ζάχαρη