ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φέτος πείτε τέλος στις δίαιτες και ναι σε μια σωστή διατροφή

Υπάρχει μαγική δίαιτα, μαγικός τρόπος να χάσουμε τα κιλά; Μήπως για ένα μήνα κολοκυθόσουπα ή μήπως λαχανόσουπα, ή μήπως θα είναι καλύτερα να τρώω πολύ το πρωί και από το μεσημέρι και μετά τίποτε;

Φέτος πείτε τέλος στις δίαιτες και ναι σε μια σωστή διατροφή

Πώς θα κάνουμε εκείνη την μαγική δίαιτα που θα μας κάνει να χάνουμε 10 κιλά τον μηνά;

Όλα αυτά ξεκινάνε από λάθος τρόπο σκέψης, εικόνας και αντιμετώπισης του εαυτού μας, για την απώλεια κιλών, αλλά κυρίως απέναντι στο σύνολο της υγείας μας.

Ο οργανισμός μας χρειάζεται ενέργεια και ο τρόπος που διατρεφόμαστε καθημερινά πρέπει να παρέχει στο σώμα μας τα απαραίτητα, θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία κλπ ώστε να είναι υγιής συνολικά και όχι μόνο να χάνει έναν αριθμό κιλών που φορές μάλιστα που είναι μεγάλος και απότομος συνήθως είναι και επικίνδυνος.

Δεν υπάρχει μαγική δίαιτα, που να μας επιτρέπει να τρώμε καθημερινά ότι θέλουμε και όσο θέλουμε και ταυτόχρονα να χάνουμε βάρος.

Όταν ακολουθούμε κάποια στερητική δίαιτα ή κάποια αυστηρή δίαιτα ή δίαιτα αποκλεισμού όπου αφαιρούνται μεγάλες ομάδες τροφίμων ο οργανισμός δεν χάνει λίπος, αλλά σημαντική ποσότητα μυϊκού ιστού και υγρών και πολύ σύντομα η απώλεια σταματά και μειώνεται σημαντικά ο μεταβολισμός μας. Αρχίζουν έτσι σιγά σιγά να δημιουργούνται στο σώμα μας προβλήματα υγείας (αναιμία, κόπωση κλπ), έλλειψη σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας.

Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε ότι κιλά που αποκτήθηκαν σε ένα, δύο χρόνια, δεν πρέπει και δεν είναι σωστό να εξαφανιστούν μέσα σε ένα μήνα.

Γι αυτό ακολουθούμε πάντα ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής. Με βάση την μεσογειακή διατροφή που για εμάς τους Έλληνες είναι και ευλογία που την έχουμε, και πρέπει να την επαναφέρουμε στην ζωή μας μια και τα τελευταία χρόνια την έχουμε ξεχάσει, να φροντίζουμε να τρώμε λιγότερο, ισορροπημένα και με μέτρο τα πάντα.

Με πρώτο στόχο την υγεία μας συνολικά, δεύτερο στόχο την απώλεια βάρους, τρίτο στόχο την εικόνα και το παράδειγμα προς τα παιδιά μας και τέλος την ομορφιά και την εικόνα της εμφάνισης μας, ενσωματώνοντας και την κατά το δυνατών σωματική δραστηριότητα, εξοπλισμένοι με υπομονή για αλλαγή λαθών, στάση ζωής και αγάπης για την ζωή μας, είναι βέβαιο ότι θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που επιθυμούμε, σίγουρα, σύντομα, σταθερά και μόνιμα!

Δημήτριος Κουτρούμπας, Bsc Κλινικός διατροφολόγος - Φυσιοθεραπευτής - Φυσιοπαθητικός Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Οι 5 πιο εύκολες δίαιτες για να χάσεις τα περιττά κιλά



Αυτές είναι οι κορυφαίες δίαιτες για το 2018

Χάστε κιλά εύκολα και υγιεινά με τη Flexitarian Diet!

Δίαιτα MIND: Τι περιλαμβάνει η δίαιτα που προλαμβάνει άνοια και Αλτσχάιμερ