ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Στη Βουλή την Παρασκευή το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ

Στη Βουλή κατατίθεται την Παρασκευή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο θα ρυθμίζει τις διαδικασίες της μετατροπής του ΕΟΠΥΥ, από αγοραστή και πάροχο, μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας.
Στη Βουλή την Παρασκευή το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ

Στη Βουλή κατατίθεται την Παρασκευή το νομοσχέδιο τουυπουργείου Υγείας, το οποίο θα ρυθμίζει τις διαδικασίες της μετατροπής τουΕΟΠΥΥ, από αγοραστή και πάροχο, μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας.


Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης μιλώνταςστους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές και τα μέλη του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το25ευρο.


Με το νομοσχέδιο θα καθορίζονται, επίσης, οι όροι, οιπροϋποθέσεις και οι διαδικασίες της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας καιτης μεταφοράς των εργαζομένων από τον ΕΟΠΥΥ στις υγειονομικές περιφέρειες(ΥΠΕ).

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τίθενται σε κινητικότητα περίπου8.000 εργαζόμενοι και γιατροί του Οργανισμού και όπως πρόσθεσε “δεν λέω ακριβέςνούμερο, διότι αυτά είναι υπό διαμόρφωση”..


Οι διαδικασίες της κινητικότητας θα είναι πολύ πιο σύντομες,καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει εμπλοκή του ΑΣΕΠ, αφού έτσι κι αλλιώςοι γιατροί εξαιρούνται από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.


Όπως εξήγησε ο κ. Α. Γεωργιάδης “εδώ έχουμε ολόκληρεςμονάδες που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα και όχι μέρος τωνεργαζομένων στην κάθε μονάδα, όπως έγινε με τα νοσοκομεία το καλοκαίρι, οπότενα έρθει το ΑΣΕΠ και να μοριοδοτήσει πού θα έμπαιναν και πού δε θα έμπαιναν.Επειδή εδώ ολόκληρες οι μονάδες, καθ’ ολοκληρίαν, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα καικινητικότητα, δεν υπάρχει λόγος να εμπλακεί το ΑΣΕΠ και να υπάρξει περαιτέρωκαθυστέρηση της διαδικασίας. Στόχος μας είναι η διαδικασία να τελειώσει όσογίνεται πιο γρήγορα και να έχουμε πάρα πολύ γρήγορα σε λειτουργία το νέοσύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας”.