ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Εξαντλήθηκαν οι δωρεάν επισκέψεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί γιατροί που έχουνξεπεράσει το πλαφόν των μηνιαίων επισκέψεων των ασφαλισμένων, καίτοι είναιμόλις 10 Ιανουαρίου, παραδέχεται ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ κ. ΓιώργοςΕλευθερίου, ωστόσο όπως αναφέρει, καταγγέλουμε κάθε έκνομη ενέργεια και συμπεριφορά.
Εξαντλήθηκαν οι δωρεάν επισκέψεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί γιατροί που έχουνξεπεράσει το πλαφόν των μηνιαίων επισκέψεων των ασφαλισμένων, καίτοι από τις ακόμη 10 Ιανουαρίου, παραδέχεται ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ κ. ΓιώργοςΕλευθερίου, ωστόσο όπως αναφέρει, καταγγέλουμε κάθε έκνομη ενέργεια και συμπεριφορά.

Οι ειδικότητες που σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίουπιθανόν να έχουν «πλαφονάρει» τον αριθμό των 400 επισκέψεων, είναι παθολόγοι, γενικοίιατροί και καρδιολόγοι. Αυτό συμβαίνει, διότι σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, οι ειδικότητες αυτές εκτελούν συνταγογραφήσεις και διότι ο ΕΟΠΥΥ από το2012 που δημιουργήθηκε αντί να ανοίξει σε νέους γιατρούς, εξακολουθεί ναπαραμένει ένα κλειστό σύστημα.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τον συνομιλητή μας,ότι 28 νομοί της χώρας είναι χωρίς οφθαλμίατρο ενώ 30 νομοί είναι επίσης χωρίςπαιδίατρο, στοιχεία ιδιαίτερα σοβαρά για την δημόσια υγεία της Ελλάδας. Εμείς ως ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ προτείνουμε να ανοίξει σε όλους τουςγιατρούς ο ΕΟΠΥΥ και όσοι από τους γιατρούς επιθυμούν να εισέλθουν στο νέοσύστημα ΠΦΥ να το κάνουν. Αυτό μπορεί να γίνει, συνεχίζει, αρκεί να υπάρχειπολιτική βούληση. Εάν τελικά ανοίξει το σύστημα, από 5000 γιατροί που ανήκουνσήμερα στην πλατφόρμα των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ μπορεί να φθάσουν τους10.000 με 12.000.

Ένας μηχανισμός πάντως που μπορεί να βοηθήσει στο ναελέγχεται το πλαφόν των επισκέψεων, σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου, είναι όλα ταραντεβού να αναρτώνται αυτόματα online (σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα και η ΗΔΙΚΑ) και να μπορούμε ναγνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει. Η κίνηση αυτή, θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα και είναι κάτι το οποίο έχουμε ήδη προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Εννοείται ότι στην περίπτωση αυτή δεναναφέρονται τα στοιχεία των ασθενών – καθώς αποτελούν προσωπικά δεδομένα- αλλάμόνο τα στοιχεία των γιατρών. Βεβαίως ο κ. Ελευθερίου για ακόμη μία φορά επισημαίνειότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, με τα στοιχεία που δημοσιεύουμε,καθώς πολλές φορές εκτίθενται γιατροί και οικογένειες που δεν πρέπει.

Οπρόεδρος της ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ θυμίζει ότι από τους 58 γιατρούς που είχε στοχοποιήσει ηδιοίκηση του ΕΟΠΥΥ και το υπουργείου Υγείας για υπερσυνταγογραφήσεις, τελικάοι 25 γιατροί δικαιώθηκαν και κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα.