ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ: το 50% των γιατρών πιθανόν θα διατηρήσει το ιατρείο του

Όποιες και εάν είναι οι εργασιακές συνθήκες που θαδημιουργηθούν για τους γιατρούς μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ,θα πρέπει να είναι ίδιες για όλους.
ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ: το 50% των γιατρών πιθανόν θα διατηρήσει το ιατρείο του

Όποιες και εάν είναι οι εργασιακές συνθήκες που θαδημιουργηθούν για τους γιατρούς μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ,θα πρέπει να είναι ίδιες για όλους.

Αυτό αναφέρει στο onMed.gr οπρόεδρος της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ κ. Γιώργος Ελευθερίου με αφορμή την κατάθεσητου νομοσχεδίου για τον καινούριο ρόλο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής ΥπηρεσιώνΥγείας και ουσιαστικά την έναρξη της νέας εποχής για την Πρωτοβάθμια ΦροντίδαΥγείας στην χώρα μας.

Ο κ. Ελευθερίου αναφέρει ότι είμαστε υπέρ της μεταρρύθμισης,αρκεί να μην γίνουν απολύσεις. «Θα πρέπει να διασφαλιστούν με κάθε τρόπο οι9000 περίπου εργαζόμενοι, γιατροί και διοικητικοί». Ένα άλλο μείζον θέμα πουθέτει το νομοσχέδιο, είναι οι εργασιακές σχέσεις, καθώς η ηγεσία του υπουργείουΥγείας ζητά από τους γιατρούς – όσοι ενταχθούν στο νέο σύστημα- να είναιπλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ωστόσο το ιατρικό σώμα αντιδρά σφόδρα. «Σεμία χώρα που πλήττεται έντονα από την ανεργία και που ήδη πολλοί γιατροί έχουνμεταναστεύσει στο εξωτερικό», εκτιμά ο κ. Ελευθερίου, «η κυβέρνηση θα πρέπει ναεξασφαλίσει τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες ώστε να κρατήσει τους γιατρούς της στηνΕλλάδα».

Πάντως ο ίδιος προβλέπει ότι πάνω από το 50% των γιατρών θα επιλέξειτο ιδιωτικό του ιατρείο.

Ο κ. Ελευθερίου σχολιάζοντας την νέα μορφή του ΕΟΠΥΥαπό αγοραστή και πάροχο σε αγοραστή μόνο, υπογραμμίζει ότι πλέον θα ισχύει ό,τιίσχυε και στο παρελθόν με το δημόσιο σύστημα υγείας. Τα Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥθα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας, θα ενισχυθεί η ΠρωτοβάθμιαΦροντίδα Υγείας με κόστος που θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ και με τους ασθενείς να έχουνελεύθερη πρόσβαση στο σύστημα.

Σε κάθε περίπωση επαναλαμβάνει, πρέπει να ενισχυθείο δημόσιος ιστός της υγείας και της περίθαλψης μέσα από την ΠΦΥ και ναδιασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Διαβάστε ακόμη:

Ο ΕΟΠΥΥ πέθανε, ζήτω το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας




Η Μεταρρύθμιση στην Υγεία ξεκινάει χωρίς τους βασικούς πρωταγωνιστές

Σε υποτυπώδη δημόσια διαβούλευση το ν/σ για τον ΕΟΠΥΥ



3.000 οικογενειακοί γιατροί για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ