ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Από μέρα σε μέρα στην Βουλή το νομοσχέδιο των απολύσεων

Σε αληθινό σήριαλ έχει μεταμορφωθεί ηυπόθεση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΕΔΥ), η κατάθεσητου οποίου αναβάλλεται από ημέρα σε ημέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα.
Από μέρα σε μέρα στην Βουλή το νομοσχέδιο των απολύσεων

Σε αληθινό σήριαλ έχει μεταμορφωθεί ηυπόθεση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΕΔΥ), η κατάθεσητου οποίου αναβάλλεται από ημέρα σε ημέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότιη κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου- που έχει οδηγήσει σε ρήξη γιατρούς καικυβέρνηση, θα γίνει προς το τέλος αυτής της εβδομάδας, ή την ερχόμενη Δευτέρα27 Ιανουαρίου και αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση στην Επιτροπή ΚοινωνικώνΥποθέσεων. Επίσης και το ΠΑΣΟΚ έζχει ζητήσει να περιληφθούν ορισιμένες παρατηρήσεις του μέσα στο νομοσχέδιο, και μάλιστα ο υπουργός Υγείας αποδέχθηκε τις εν λόγω ενστάσεις των βουλευτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και πρώην υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Κρεμαστινό, στην συζήτηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ – οι οποίοι έτσικαι αλλιώς από την αρχή ήταν αρνητικοί στο θέμα της Μεταρρύθμισης και της διαθεσιμότηταςκαι οι οποίοι κλείνουν πλέον δύο μήνες απεργίας – αποφάσισαν στην χθεσινή τους έκτακτηΓενική Συνέλευση κινητοποιήσεις επ’ αόριστον, ενώ δηλώνουν ότι δεν είναι δυνατό το νομοσχέδιο να εγκριθεί από τοΓενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς δεν υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη. Αυτό όμωςδεν ισχύει, διότι εξαρτάται καθαρά από το ίδιο το ΓΛΚ να αποφασίσει, εάν θαδεχθεί το νομοσχέδιο ή όχι, καθώς μπορεί να ζητήσει μετά την κατάθεσή του, ναπεριληφθούν συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία.

Ασφαλείς πληροφορίες επίσης κάνουνλόγο για το ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, με αφορμή το νέο σύστημα πουδημιουργείται, θα υποβάλλουν αιτήσεις στις δομές στις οποίες ήδη υπηρετούν, ενώείναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν πρόκειται να προτιμήσουν την πλήρη και αποκλειστικήαπασχόληση.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο η πρόεδροςτου Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγουστον διάλογο για την Μεταρρύθμιση κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, αναφέρει ότι δενυπάρχει πουθενά στον κόσμο ρήτρα στην ΠΦΥ που μιλάει για πλήρη και αποκλειστικήαπασχόληση. Και συνεχίζει: «Στην Ελλάδα η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργόςΥγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης πιέζεται από την τρόικα και από τον υπουργόΔιοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκη για απολύσεις. Είναι ένα λάθοςνομοσχέδιο, και για το οποίο κανείς δεν γνωρίζει πότε θα κατατεθεί, τι θαψηφισθεί και τι θα ισχύσει τελικά. Και εμείς οι γιατροί, δεν πρόκειται νασυρθούμε στις αυτοαπολύσεις. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο υποβάθμισης καιαπολύσεων και πλέον ο υπουργός Υγείαςδεν μπορεί να κοροιδεύει τον ελληνικό λαό».


Διαβάστε ακόμη:

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: απεργίες διαρκείας η απάντηση στο νομοσχέδιο




ΠΦΥ: το νομοσχέδιο, τα κενά του και η εμπλοκή των πολιτικών κομμάτων




Το ΠΑΣΟΚ ζητά βελτιώσεις στο σ/ν για το ΠΕΔΥ





Τι αποκαλύπτει ο διάλογος για το ν/σ του ΕΟΠΥΥ και του ΠΕΔΥ



Μαρτυρία γιατρού για το βρετανικό σύστημα υγείας που ζηλεύει ο Άδωνις

Ανάλυση της ΟΕΝΓΕ για το ν/σ: Τα σχέδια της Task Forse διαλύουν τα πάντα στην Υγεία

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία η μείωση του ορίου συνταγογράφησης


Ο Άδωνις παραδέχτηκε την παράδοση της ΠΦΥ στην Task Force





Ο νέος ρόλος του αγοραστή ΕΟΠΥΥ, τι διατηρεί και τι χάνει