ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΙΣΠ: Να αποσυρθεί το ν/σ της Task Force για την Πρωτοβάθμια

Την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου για την Π.Φ.Υ., ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο το κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας στη Βουλή για να εκπληρώσει μόνο τις απαιτήσεις της Τρόικα,  ένα νομοθέτημα που έκανε με την Task Force.
ΙΣΠ: Να αποσυρθεί το ν/σ της Task Force για την Πρωτοβάθμια

Την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου για την Π.Φ.Υ., ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο το κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας στη Βουλή για να εκπληρώσει μόνο τις απαιτήσεις της Τρόικα, ένα νομοθέτημα που έκανε με την Task Force.

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, πρόκειται για ένα Νομοσχέδιο:

α) Που υποβαθμίζει την Π.Φ.Υ των Ελλήνων πολιτών


β) Χωρίς προγραμματισμούς αναγκών και εφαρμογών


γ) Ένα νομοσχέδιο που κλείνει Μονάδες Υγείας και υποβαθμίζει τις συμβάσεις των Ιατρών


δ) Ένα νομοσχέδιο που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες σε επιχειρηματικούς κύκλους, διώχνοντας Ιατρούς συμβεβλημένους και έμμισθους, απολύοντας εργαζόμενους Ιατρούς και Υγειονομικούς, προσφέροντας ως θυάματα στους επιχειρηματίες με μισθούς και συνθήκες εργαζομένων «γαλέρας».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά δηλώνει ότι οι γιατροί δεν θα επιτρέψουν: Ο πολίτης να μείνει χωρίς περίθαλψη, ο γιατρός χωρίς εργασία και τον ευτελισμό της άσκησης του Ιατρικού Έργου

«Ο Υπουργός αγνόησε τα θεσμικά Ιατρικά όργανα και νομοθέτησε αυτοβούλως, καταλήγει ο ΙΣΠ.
Εμείς προστατεύουμε όλους τους Ιατρούς είτε υπηρετούν στο ΕΣΥ, είτε στον ΕΟΠΥΥ, είτε ασκούν την Ιατρική στα ιδιωτικά τους ιατρεία».