ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής και απόσυρση του σ/ν

Πρωτοβουλία γιασυνάντηση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου  με τον πρόεδρο της Βουλής προτείνουν οιγιατροί του ΕΟΠΥΥ, ενώ επιμένουν σθεναρά,  να αποσυρθεί το νομοσχέδιο  για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής και απόσυρση του σ/ν

Πρωτοβουλία γιασυνάντηση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τον πρόεδρο της Βουλής προτείνουν οιγιατροί του ΕΟΠΥΥ, ενώ επιμένουν σθεναρά, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Αυτό έγινε γνωστόσήμερα, κατά την διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Επιστημονικούκαι Υγειονομικού Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί καλούνεπίσης τα θεσμικά όργανα του κλάδου, να λάβουν θέση απέναντι στους γιατρούς –βουλευτές, που θα υπερψηφίσουν το Νομοσχέδιο, ώστε να αντιμετωπιστούν για τηναντιδεοντολογική, αντιιατρική και αντιεπιστημονική τους πράξη.

Ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής, σε μία ύστατη προσπάθεια να μην προχωρήσειτο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ- που ήδη υπερψηφίστηκε από την Ν. Δημοκρατία και τοΠΑΣΟΚ την περασμένη Πέμπτη- ζητούν τώρα από το κορυφαίο θεσμικό όργανο τωνγιατρών, τον ΠΙΣ, να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να τους εκθέσειτις απόψεις του κλάδου.

Εν τω μεταξύ, μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου, τα μέλη τουΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής, προσανατολίζονται σε μία σειρά νομικών ενεργειών,προκειμένου να διασφαλίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, καθώς όπως υποστηρίζουν,το νομοσχέδιο, φέρνει βίαιες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των γιατρών.

Στο ψήφισμά του ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής αναφέρει: «H Κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι οικάτοικοι της χώρας μας δεν θα ανεχθούν την πλήρη κατάρρευση του ΣυστήματοςΥγείας. Με την ψήφιση του Νομοσχεδίου επέρχεται υγειονομική γενοκτονία που ηχώρα δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει για δεκαετίες.

Καλούμε τακόμματα και όλους τους Βουλευτές, ειδικότερα τους γιατρούς Βουλευτές, νααναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους. Στη συνείδηση των επόμενων γενεών καιστην ιστορία όσοι υπερψηφίσουν το Νομοσχέδιο, θα καταγραφούν με τα μελανότεραχρώματα. Καλούμε τον ΠΙΣ, να αναλάβειπρωτοβουλία για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να εκθέσει τις θέσειςτου Ιατρικού σώματος με θεσμικό τρόπο.

Καλούμε επίσης ταθεσμικά όργανα των γιατρών, να λάβουν θέση απέναντι στους γιατρούς – βουλευτές,που θα υπερψηφίσουν το Νομοσχέδιο, ώστε να αντιμετωπιστούν για τηναντιδεοντολογική, αντιιατρική και αντιεπιστημονική τους πράξη».

Ο Σύλλογος, καλεί όλα τα σωματεία τηςΥγείας, των ασφαλισμένων, τους Δήμους και όλο το λαό στη συγκέντρωση πουοργανώνει το Πανυγειονομικό Μέτωπο, στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 6Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ. προκειμένου να διαδηλώσουν μαζικά την αντίθεσή τουςστην διάλυσης της περίθαλψης που επιχειρείται όπως αναφέρουν.

Διαβάστε ακόμη:

«Μπλόκο» στη δημόσια υγεία από την πολιτική Γεωργιάδη


Α. Γεωργιάδης: Ήξερα ότι τα μνημόνια είναι καταστροφή


Ιδού πώς θα αποθηκεύονται και τα φάρμακα στα σούπερ-μάρκετ


Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου


ΠΙΣ προς γιατρούς: Αγνοήστε το πλαφόν συνταγογράφησης


ΜΥΣΥΦΑ: Οι δανειστές πιέζουν και οι δικοί μας τα «μαγειρεύουν»...


Παραδίδουν σε υπαλλήλους σούπερ-μάρκετ τη θεραπεία των Ελλήνων!