ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ο Άδωνις ταλαιπωρεί πολίτες, γιατρούς και πρόσωπα της παράταξης

Απίστευτες καραμπόλεςκαι αφάνταστη ταλαιπωρία προκαλεί σε πολίτες, γιατρούς αλλά και κομματικά πρόσωπα με την πολιτική του ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Άδωνις ταλαιπωρεί πολίτες, γιατρούς και πρόσωπα της παράταξης

Απίστευτες καραμπόλεςκαι αφάνταστη ταλαιπωρία αναμένει τους πολίτες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίουγια την ΠΦΥ και την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή.

Ο υπουργός Υγείας κ. ΆδωνιςΓεωργιάδης, δεν έχει βάλει μόνο στόχο τους γιατρούς- οι οποίοι πλήττονται ξεκάθαρααπό την διαθεσιμότητα- όπου σημειωτέον τα άρθρα θα συζητηθούν την Τρίτη στηνΒουλή σε ονομαστική ψηφοφορία- αλλά βάλει και εναντίον όλων των πολιτών, με τοκλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ.

Οι πολίτες συγκεκριμένα, καθώς οι Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ θα είναικλειστές για έναν μήνα, αναγκαστικά θα καταφεύγουν στα Κέντρα Υγείας και σταεξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος στο ΕΣΥ.

Και μπορεί η ηγεσία τουυπουργείου Υγείας να τονίζει ότι η διαθεσιμότητα θα διαρκέσει μόνο ένα μήνα,ωστόσο όπως φαίνεται, η διαδικασία της έκδοσης των διαπιστωτικών πράξεων γιατις 8.500 διαθεσιμότητες (γιατρών και εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ) θα χρειαστείυπερδιπλάσιο χρόνο από την μία εβδομάδα που υπολογίστηκε αρχικά.

Ερωτήματα επομένως προκαλεί πως θα καταφέρει η ηγεσίατου υπουργείου Υγείας και προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης να διαχειριστεί το χάοςαυτό, το οποίο φυσικά δημιούργησε μόνη της και είναι η ίδια απόλυτα υπεύθυνηκαι την ώρα που ο χρόνος είναι ιδιαίτερα πολύτιμος όταν μιλάμε για την υγείατων πολιτών.

Εν τω μεταξύ, σε λίγες ημέρες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ –οι οποίοι αποφάσισαν απεργίες επ αόριστον στην Γενική τους Συνέλευση τηνΠαρασκευή- ετοιμάζονται να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη, για αρνητική μεταβολήτων εργασιακών τους συνθηκών με το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο σε λίγες ημέρεςθα είναι νόμος του κράτους. Λέγεται δε,ότι θα είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, που ένας κλάδος θα προσφύγειμαζικά στην Δικαιοσύνη.

Δεν είναι όμως μόνο οι ασθενείς και οι γιατροί τους οποίουςστοχοποιεί ξεκάθαρα ο υπουργός Υγείας με την εφαρμοζόμενη πολιτική του, αλλά καιπρόσωπα, τα οποία ξαφνικά βρίσκονται στο περιθώριο.

Στην περίπτωση αυτή, μιλάμε για τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥκ. Δημήτρη Κοντό, ένα ικανό στέλεχος της Ν. Δημοκρατίας- πρώην διοικητής τουΟΓΑ και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας- ο οποίος με τις αλλαγές που έρχονται στην ΠΦΥκαι την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή μόνο, βλέπει το χαρτοφυλάκιό του να καταρρέει.

Διότι στην επόμενη ημέρα της Μεταρρύθμισης της Υγείας,ο ΕΟΠΥΥ- από έναν ισχυρό ασφαλιστικό Οργανισμό που είχε οραματιστεί ο ΑνδρέαςΛοβέρδος- συρρικνώνεται και ο επικεφαλής του θα έχει μικρή συμμετοχή στηνχάραξης πολιτικής υγείας. Επιπλέον, με την συνεχιζόμενη ύφεση πουβιώνουμε και με την τρομακτική ανεργία, είναι αμφίβολο πόσοι ασφαλισμένοι θαμπορούν να πληρώνουν τις εισφορές τους και να έχει έσοδα ο ΕΟΠΥΥ. Εάν υπολογίσει επομένως σε όλα αυτά και τον μειωμένο προυπολογισμό του ΕΟΠΥΥ αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση έχει βαλθεί μάλλον να διαλύσει τον Οργανισμό, ή να τον χρησιμοποιήσει για συγκεκριμένους λόγους.

Ο κ. Δημήτρης Κοντός συχνά αναφέρει ότι στην επόμενη αυτή ημέρα της ΠΦΥ,θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στο οικοδόμημα του ΕΟΠΥΥ – το οποίο είναι γεγονόςότι όλοι οι προιοστάμενοί του το άφησαν έκθετο- έμφαση διοικητική, οργανωτικήκαι θεσμική. Θα μπορούσε για παράδειγμαο ΕΟΠΥΥ να βοηθήσει και στην οργάνωση των Υγειονομικών Περιφερειών οι οποίες θαενισχυθούν με τα Πολυιατρεία και Κέντρα Υγείας, οι οποίες αυτή την στιγμή διοικητικά βρίσκονται στον αέρα.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΠΥΥ: ο κουτσουρεμένος προυπολογισμός και το πλεόνασμα

Διοικητές νοσοκομείων εναντίον Α. Γεωργιάδη

«Πώς τα deal με ισραηλινές εταιρείες στρώνουν τον άνθρωπο»

Η παγίδα που έστησε ο Άδωνις στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Νομοσχέδιο ΠΕΔΥ: Την Τρίτη συζητείται η διαθεσιμότητα

Ο Άδωνις «βουλιάζει» το κυβερνητικό καράβι;

Ο Άδωνις υλοποιεί το σχέδιο εξόντωσης της υγείας

Άδωνις: Ή χωρίς φάρμακα ή... χωρίς φάρμακα